Прегледи: 3966 - Коментари: 0
НАТО в ступор, губи незабавно при война с Русия

НАТО в ступор, губи незабавно при война с Русия

От: вестник "Атака"

Москва няма да отстъпи и ако Западът я вкара в ъгъла, тя просто ще унищожи цялата ви цивилизация

Константин Душенов

Западната истерия на тема "руска агресия", която изглежда отдавна е стигнала крайната граница, продължава да поставя нови рекорди.

Тръмп уволни "мекия" Тилърсън и предаде контрола над външната политика на САЩ на спецслужбите в лицето на бившия директор на ЦРУ Помпео. Назначи за свой съветник по националната сигурност суперястреба Джон Болтън, който призовава да се нанесат превантивни удари по Иран и Северна Корея и да се накара Путин да "заплати за всичко". Безпрецедентната по наглост провокация около т.нар "дело Скрипал" се превърна в международен скандал, превъзхождащ по мащаби всичко, реализирано от Запада срещу Съветския съюз в разгара на Студената война.

Да се учудваме ли, че на този мрачен фон генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви: "Русия става все по-непредсказуема и агресивна. Ситуацията показва, че има допълнителни заплахи от страна на Русия, на които Алиансът трябва да намери отговори. Ние преразглеждаме подхода си към Русия. Ние трябва да сме бдителни и решителни."

Как трябва да изглежда тази "бдителност и решителност", това веднага бе разшифровано от военният министър на армията на САЩ Марк Еспър. Нямаше и две седмици от войнственото заявление на Столтенберг, когато той провъзгласи: "Армията на САЩ винаги ще бъде готова да срази всеки и да постигне решителна победа над всеки противник, по всяко време и на всяко място. Нашата армия ще го направи благодарение на преимуществото й в използването на пилотирани и безпилотни модерни бойни машини, летателни апарати и системи за осигуряване на оръжието. Победата ще ни осигури надеждността на техниката ни в съчетание с авангардна тактика, базирана на съвременната военна доктрина на САЩ. Нашите командири и войници нямат равни на себе си в боя."

И все пак някои бойни генерали, които за разлика от политиците, знаят от опит какво е съвременната война, понякога се опитват да внесат в този барабанен гръм нотки на известен реализъм. Генерал Хайтън, шеф на Стратегическото командване на САЩ на 28 март с тъга призна: "Върви надпревара във въоръжаването. Хиперзвуковият потенциал на руснаците е голямо предизвикателство за нас. На нас ще ни трябват съвсем друг комплект от прибори за откриване, за да можем поне да видим тези хиперзвукови заплахи. Сега ние не ги виждаме. Днешното поколение спътници и радари е неефективно, за да забележи хиперзвуковите ракети. И нашите противници знаят това. Ние нямаме отбрана, която би могла да попречи на използването на подобни въоръжения срещу нас. Затова, за да се сдържи Русия, нашият отговор може да бъде само заплаха от масиран ядрен удар."

Ами трябва да му благодарим на Хайтън за откровеността и прагматизма. Но мене, при прочита на неговите признания, все пак ме обземат смътни съмнения. Например, мъчи ме въпросът, чисто теоретически: ами какво ще стане, ако руският хиперзвуков "Авангард", срещу който, по думите на Хайтън, американците нямат защита, в неядрен вариант долети право в прозорчето на Тръмп в Белия дом? Ще са съгласни ли висшите американски ръководители да отговорят на единичния и неядрен удар на Русия с масиран ядрен удар на САЩ?

Да, въпроси, въпроси... А в отговор какво? В отговор – истерични вопли за "руската агресия" и "руското коварство". Уви!

Впрочем на общия фон на кошмарната неадекватност на западната политическа класа и западните медии, дори и там се чуват разумни гласове. Например, гласът на независимия военен експерт, който публикува под псевдонима The Saker. Всъщност, името на този широко известен на Запад блогър е Андрей Раевски, роден през 1963 г в Цюрих. Баща му е холандец, майка му – рускиня. Самият той известно време е служил като аналитик във въоръжените сили на Швейцария, след това е работил в изследователски структури на ООН. Специализира се в изучаване на постсъветските държави. Живее във Флорида.

Съвсем наскоро той публикува доста забележителна статия със заглавие "Какво се случи със Запада, в който съм се родил?" В тази доста емоционална статия той пише:

"Аз съм изплашен, удивен и смутен. Родил съм се в Швейцария, обиколих по-голямата част от Европа, а в САЩ живея повече от 20 г. Но дори и в най-лошите си кошмари не бих си въобразил, че Западът ще падне толкова долу, както сега. Имам предвид днешната западна лъжа, корупция, колониални войни, НАТО-ски лъжи, блюдолизството на източноевропейците ит.н.

Западът и преди не е бил рицар в сияйни доспехи. Но такова нещо... Сега съм много, много изплашен.

Какво виждам днес на ЗАПАД? Тъпо, покорно стадо, което го водят към пропастта психопати /психопати в клиничния смисъл на думата/. Но това дори не е най-лошото. Най-лошото е крещящото мълчание на мнозинството, когато всички извръщат поглед и се правят, че всичко което става – "не е моя работа". Или, което е още по-лошо, сериозно вярват, че това са глупости. Какво, … е станало с вас? Всички сте се превърнали в зомби?

Събудете се! Западът върви по пътя на Хитлер! Нека ви задам прост въпрос: вие наистина ли искате да влезете във война с ядрена Русия, сплотена днес както никога около Путин и единна, както никога? Ние се готвим да започнем война. Възможно – термоядрена, при която жертвите ще са стотици милиони!

Заради какво? Заради това, че Западът днес се управлява от уродлива банда невежи, високомерни психопати? Уви, това е така! Нашата демокрация не работи. Върховенството на закона се разпростира само върху слабите и бедните, за богатите законът не важи. "Западните ценности" сега, в най-добрия случай, са тъжна шега.

И ето ви истината: капитализмът се нуждае от война и световна хегемония, за да оцелее. Глобалната англоезична империя ще рухне всеки един момент. Единственият въпрос е – какво ще струва това на всички нас?

Западът вече няма грамотни експерти. Елитът на НАТО няма дори представа, какво ще стане, ако руснаците сериозно започнат война. Аз цял живот съм изучавал руската военна история и мога да ви обещая: не се съмнявайте нито за секунда – Русия няма да отстъпи. И ако вие вкарате руснаците в ъгъла, те просто ще унищожат цялата ви цивилизация!

Не, руснаците не искат война и ще направят всичко, за да я избегнат. Но ако не им оставите избор, чакайте отговор и отговорът ще бъде абсолютно разрушителен. Те не се страхуват от насилието. Путин ясно го каза и него – поне по този въпрос – го подкрепят повече от 95 % от хората. Вслушайте се в думите му внимателно: "Защо ни е свят, в който няма да я има Русия”?

Гавин Уйлямсън, мамино синче, неизвестно защо отговарящо за "отбраната" във Великобритания, каза, че Русия трябва "да се разкара и да млъкне". Нека ви съобщя: Британия ще бъде превърната в купчина радиоактивна пепел, дълго преди първият руснак "да се разкара и да млъкне". И това е просто факт!

Аз недоумявам – вижте я тази шепа високомерни и помпозни британски магарета, които смятат, че все още са Империя. Борис Джонсън, Тереза Мей и Гавин Уйлямсън... Ама вие наистина ли сте готови да умрете, защитавайки интересите на тези дегенерати?

Какво е станало с вас, хора?! Какво е станало със Запада, където съм се родил през 1963 г. Боже мой, нима това наистина е краят? Нима аз съм единственият, който вижда как всичко може да приключи?"

Е, какво може да се каже за това? Иска ни се да вярваме, че не е единственият. Но... Господи, вразуми ги и помилуй!

Амин.

Превод: Тихомир Тодоров
Потребител:


Коментар: