Прегледи: 4798 - Коментари: 2
Разкрития за рака в България след урановите бомбардировки над Сърбия през 1999 г

Разкрития за рака в България след урановите бомбардировки над Сърбия през 1999 г Разкрития за рака в България след урановите бомбардировки над Сърбия през 1999 г

Родна поетеса взриви "Фейсбук" със страшни разкрития за рака в България след ФАЩ-бомбардировките в Сърбия!

Българската поетеса Павлина Павлова написа разтърсващ текст за болните от рака в България, пише "Петел". Вижте посланието й без редакторска намеса:

БОРБАТА С РАКА!

Само произнасянето на страшната диагноза ме кара да потръпвам, а това се случва вече не само всеки ден, а дори още по-често. Защото онкологичните заболявания станаха част от живота на почти всяко българско семейство.

Питаме се: Защо? Как стана? Откъде се взе?

И като че забравяме за последиците от Чернобил и още по-скорошното ни заразяване след бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 г. Но докато сръбското правителство хвърля милиони за обеззаразяването на почвата от обеднения уран, изсипан щедро от натовските самолети, не съм чула наше правителство да си е мръднало пръста в тази насока.

И това е интересно: Д-р Дарина Ангелова: Ракът е победим с растителна храна!

Познавах един доктор от Военна болница, д-р Манев, който тогава протриваше праговете на министри на здравеопазването, защото беше изготвил програма, чрез която искаше да намали последиците от тези безсмислени военни операции срещу мирното население на България. Никой не откликна и онова, което д-р Манев предвиждаше, вече е факт.

Знаел ли е американският генерал Уесли Кларк, ръководил операция "Милосърден ангел" какво ще се случи след тези военновъздушни операции. /В американския щаб кодовото название на операцията е "Благородна наковалня"./ Със сигурност – да, защото на въпрос колко цели са били унищожени, е отговорил лаконично: "Достатъчно!".

Може би нашето правителство тогава, ръководено от Иван Костов, с външен министър Надежда Михайлова, си е въобразявало, че от хвърляните 37 хил касетъчни бомби с обеднен уран над съседите ни нищо няма да прелети през границата. Но да не забравяме, че дори в кв "Горна баня" падна една от тях. А западните ветрове, които тогава духаха непрестанно, вероятно за заразили почвата и водата на цяла Западна България. Страшното е, че това заразяване ще трае стотици години и все нови и нови хора ще се разболяват и ще напускат нашия свят. За бум на рака в Сърбия съседите ни открито говорят.

В България – мълчат. А положението е драматично и с всяка изминала година заболяевамостта от рак ще расте. Заради тези бомбардировки се раждат все повече деца с физически и умствени увреждания, заради този обеднен уран са променени безброй човешки съдби.

След като правителството ни е наложило мораториум по темата за рака, нека поне подкрепим всички, които са имали нещастието да станат негови жертви. Защото думи като съпричастност, милосърдие, подкрепа все още не са изпразнени от съдържание, а когато човек изпадне в ситуацията на борба за живот, всяка от тях може да му донесе облекчение на страданията.

Аз призовавам всички, които не са се превърнали в бездушни манекени, да започнат кампания, с която да се задължи българското правителство да отдели средства за почистване, доколкото е възможно, на почвата и водата в пограничните със Сърбия райони. Защото всички ядем храна, без да сме наясно откъде е произведена. Защото пием вода, за която не сме сигурни дали е заразена или не с обеднен уран.

Политиката, господа, не е само да се кланяте на западните си партньори, а и да се грижите за здравето и благополучието на народа, който ви е издигнал на високите постове. Докато си затваряте очите пред реалностите, може би онкологично заболяване вече пълзи в кръвта на вашите потомци – никой не е застрахован, запомнете това!

Павлина Павлова-поетеса
П.П. Горните редове бях публикувала преди година, ала никой не им обърна внимание.

И от: БЛИЦ

И от: Нюз Фронт:

Расте смъртността от бомбардировките на НАТО над Югославия с обеднен уран!

Снимката: Бомбардировката на Белград, 1999 г.

Екип от 26 юристи — международници от Сърбия, Турция, Русия, Китай, Великобритания, Франция и Италия към Сръбската академия на науките подготвят съдебен иск към НАТО, за да привлекат към отговорност натовските военни за използването на боеприпаси с обеднен уран по време на бомбардировките над Сърбия през 1999 г.

За опасностите, които крие в себе си обедненият удар за първи път заговориха две години след бомбардировките. В Италия проведоха разследване за смъртта на италиански войници — участници във войната на НАТО срещу Сърбия, изяснявайки, че минимум седем от тях са умрели от болести, възникнали под влияние на облъчване с обеднен уран.

След като министерството на отбраната на Германия призна, че през 2000 г. е получило от САЩ предупреждение за опасността от токсично заразяване при използването на боеприпаси с уран, нещата получиха широка гласност. През февруари 2017 г пресата в Италия съобщи вече за 340 италианци, загинали от облъчване с уран, — минимум по 20 човека на месец. Това са най-новите данни.

Италианската обществена организация "Военна обсерватория" /Ossevatorio militare/, оглавявана от бившия италиански пилот Доменико Леджеро, съобщава за 7678 италиански войници, които имат сериозни проблеми със здравето, заради облъчване с обеднен уран. Това са ракови заболявания.

"Нашите войници продължават да умират, причината за тяхната смърт се отрича, списъкът на жертвите се увеличава ден след ден и никога няма да свърши" - заявиха от "Военната обсерватория". Неотдавна в Италия бе презентирана книгата на журналистите Мери Талязуки и Доменико Леджеро "Войниците с уран" за последствията от използването на боеприпаси с уран, когото наричат "мълчаливия убиец".

Ако сърбите успеят да привлекат НАТО към отговорност, това ще бъде колективна отговорност на всички членове на военния блок, взели участи в агресията срещу Югославия. Броят на сръбските граждани, пострадали от натовските боеприпаси с обеднен уран до днес е неизвестен, както не е ясна и площта на заразените територии.

Европейските СМИ не пишат за продължаващите смъртни случаи в резултат на бомбардировките на НАТО над Югославия.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: захари Костов     Дата: 2018-03-27 13:37:09    
Атака е курва на ГЕРБ.

2. Потребител: Стоян     Дата: 2018-03-27 18:08:04    
ГЕРБ е курва на Атака.