Прегледи: 3398 - Коментари: 2
ФОРМУЛАТА "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ" Е УСПЕШНА, НО БЕЗ ТЪРГОВЦИТЕ В ХРАМА

ФОРМУЛАТА "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ" Е УСПЕШНА, НО БЕЗ ТЪРГОВЦИТЕ В ХРАМА

ГОДИНА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОКАЗА ПЪЛНА ЛИПСА НА ПОЛИТИЧЕСКА ЗРЯЛОСТ
Снимката е от Варна

Скандалното изявление на председателя на партия НФСБ – Валери Симеонов по отношение на негово Светейшество патриарха на Руската Православна църква – Кирил разкри абсолютната политическа немощ и несъстоятелност на вицепремиера в коалиционното правителство между ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Ден след като министър председателя – Бойко Борисов е разговарял с Руския президент – Владимир Путин, за да договори максимално изгодни за България условия за рестарта на енергийния проект – АЕЦ "Белене" и Балканския газов хъб, лъжепатриотът чрез медиите буквално се нахвърли върху духовния баща на братския нам Православен руски народ. Мерзостта и цинизмът, с които Симеонов нарече главата на най-голямата Православна църква – треторазрядно ченге и цигарен митрополит - нямат граница и с каквито и квалификации от тук на сетне да окачествим това деяние те биха били меки и недостатъчни. Напълно адекватно парламентарната група на Обединени патриоти не само се разграничи от този позорен акт, но и категорично го осъди.

Преди около година и половина лидерът на политическа партия АТАКА – Волен Сидеров подаде братска ръка към всички български родолюбци и националисти за единение, даже и към тези, които не питаят особени симпатии към него. Основният мотив тогава, както и днес си остана схващането, че в битката за спасението на майка България няма място за дребнави междупартийни боричкания. Коалиция "Обединени патриоти" е един от най-принципните в идейно-политическо отношение съюзи между партии от началото на тъй наречения преход.

Това е така, защото след разцеплението и практическото разпадане на Българската национално-радикална партия на покойния вече д-р Иван Георгиев, единствената политическа сила – носителка на класическата идеология на българското национално-освободително движение от ХIХ и ХХ в до днес си остана ВМРО. Ето как се стигна и до напълно естествения съюз между традиционния национализъм в лицето на воеводите и ПП АТАКА, която го надгради и осъвремени, създавайки една цялостна доктрина за развитието на България по известна под името "Планът Сидеров".

Третата сила в коалицията е партията на медийния и хотелиерски магнат – Валери Симеонов – вицепремиер в настоящото коалиционно правителство на голямата коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти. Собственикът на регионалната бургаска кабеларка се замогна и се превърна в това, което е днес благодарение на изключителната популярност на публициста, журналиста и идеолога – Волен Сидеров, който буквално взриви обществото със своята коментарна рубрика АТАКА, превърнала се по-късно в едноименна партия.

Проектът НФСБ бе изкуствен още в самия свой зародиш. Той се пръкна в момента, в който Симеонов реши, че може да продължи и без Сидеров. Така на практика той започна да гради своята политическа кариера изцяло върху готовата доктрина, която лидерът на АТАКА му даде. От там на сетне историята е до болка позната на всички ни: Шестгодишно безплодно и крайно вредно за страната противопоставяне. Всичко това даде невероятна власт в ръцете на неоколониалните партии на прехода в разграбването на България. В крайна сметка двете най-значими патриотични формации в лицето на АТАКА и ВМРО узряха до спешното решение за единение на всички национално мислещи фактори в държавата и в името на последната битка за България да бъдат загърбени всякакви дотогавашни вражди. Волен Сидеров и Красимир Каракачанов повярваха, че дългогодишният опит на Валери Симеонов като политик го е направил по-мъдър и отговорен пред българските национални интереси. Така в навечерието на президентските избори от 2016 г се роди и настоящата коалиция "Обединени патриоти".

От своето създаване – до ден днешен тя преследва и работи в името на своята основна цел – превръщането на българския национализъм в незаобиколим фактор в политическия живот на страната. През последната година и половина обединението постигна и своя немалък успех – Близо 600 000 гласа на президентски избори, а в последствие и излъчване на парламентарна група, която за пръв път от началото на прехода е с преднина като националистическа формация пред вечния етнически балансьор в лицето на ДПС.

Въпреки това обаче за най-голямо съжаление лидерът на НФСБ и собственик на телевизия СКАТ не изневери на своята дребна търговска душица след като тези дни станахме свидетели на една чудовищна гавра с вярата на всеки ревностен Православен от негова страна. Според канона на Светата Източноправославна църква отправянето на клеветнически твърдения към висшето духовенство е светотатство – непростим грях, рушащ основите на Християнския морал и общество. В този безпрецедентен по своите размери акт на оскърбление към негово Светейшество Всеруския Патриарх – Кирил, както и към всички Православни по света, Валери Симеонов се превърна не само в позорящо България петно, но и в един изключително опасен за националната ни сигурност политически субект.

В конкретния случай вече не става дума просто за възникване на някакви политически противоречия в рамките на коалицията, респективно и в управлението на страната, а за дълбок и непреодолим ценностен разрив между бургаския олигарх и всеки един българин определящ себе си като патриот. Вече за цялото общество стана ясно, че за Симеонов национализмът представлява единствено търговска марка, която във всеки един момент може да бъде захвърлена в боклука, ако тя не носи печалба. С поругаването на вярата българска и бруталното злепоставяне на страната ни пред света, Валери Симеонов се превърна във вредител за отечеството ни с размер по-голям даже и от всички членове на ИДИЛ и Ислямистката партия на Ердоган взети заедно.

Клеветите по адрес на Патриарха на най-голямата Православна църква е дълбоко антибългарски акт по своята същност в двете си фундаментални направления – духовност и държавност. На преден план излиза един отговорен държавен фактор, какъвто е член на правителството, който чрез долни клевети идва да ни каже, че вярата ни в Бога съхранила ни като народ през вековете е напразна и тя няма никакъв смисъл. В същото време с това идва и непосредствения удар срещу държавността ни. Нанасяйки непростима религиозна обида над руския народ, пролял кръвта си за нашата свобода, Симеонов е на път да предизвика грандиозен по своите размери дипломатически скандал, който в крайна сметка окончателно да извади България от всички възможни печеливши трансгранични и даже трансконтинентални енергийни проекти без значение дали се касае за пренос на газ или развитието на атомната енергетика. В газовия проект "Турски поток" Руската страна е готова като жест на добронамереност и братска Православна солидарност да отклони част от тръбите и към България, за да можем да бъдем малко по-независими от Турската държава, но явно на "патриота" – Симеонов това не му харесва и по всичко личи, че желае осуетяването на този последен шанс, който ни се дава. Тези дни стана ясно, че до края на месец юни интерконекторната газова връзка между Турция и България ще е готова, но заради изцепките на бургаското хотелиерче хъб директно от Черно Море в България може и да няма.

На това място е редно всеки един от нас да се запита следното: Какво от това, че ТВ босът – Валери Симеонов държи авторските права на документални филми като "Кървава чешма" и други подобни свързани с турската терористична и експанзионистична политика към Балканите и в частност – към нас, след като той с реалните си действия в политиката продава свободата ни на сатрапа – Ердоган осигурявайки неговия изключителен монопол върху доставките на руски природен газ за Европа. Това питане автоматично и напълно логично поставя и още едно след себе си:

От тук на сетне имали изобщо място НФСБ в коалиция "Обединени патриоти"? На втория въпрос между другото можем спокойно да заявим, че българският избирател–националист доста прозорливо е дал своя предварителен отговор, като че ли е знаел какви поразии за България може да очаква от Симеонов. На президентските избори от 2016 г двойката – Каракачанов – Нотев съответно от ВМРО и АТАКА получава малко над 578 хил гласа. Тогава партийката на лъжепатриота участва на практика чисто формално – само на книга, колкото да се каже, че коалиция "Обединени патриоти" е трипартийна. Само половин година по-късно, когато кандидатите на НФСБ реално влизат в играта на парламентарните избори подадените за коалицията бюлетини са с близо 200 хил по-малко. Тези простички на пръв поглед цифри практически говорят много и категорично. На президентския вот българина даде своята мощна подкрепа на идеята за единение в националистическото политическо пространство, отдавайки заслужено доверие към АТАКА и ВМРО заради последователността в принципните позиции на двете партии през годините. Избирателният спад от парламентарните избори обаче на свой ред дойде да покаже на господин Симеонов, че гласоподавателя – националист категорично не е лумпен, както той обича да го нарича. С разликата в резултатите между двата вота българският народ ясно заяви на този сребролюбец, антихрист възприел сам себе си за Господ – Бог, че е способен да отсее зърното от плявата, истинския Православен родолюбец от търговеца, дошъл да скверни божия храм.

В настоящия момент пред двамата съпредседатели – Сидеров и Каракачанов предстои важната задача да съумеят да съхранят коалицията помежду си и въз основа на взаимно допълващите им се идеологии на класически и съвременен национализъм да продължат да реализират своя потенциал за ръст на подкрепа към тях.

Александър Атанасов - политолог
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Асен Балтаджиев     Дата: 2018-03-16 13:47:40    
Атака е курва на ГЕРБ.

2. Потребител: муспи     Дата: 2018-03-31 04:05:57    
И дума да не става за изгонването на търговците от храма! Че те са поставени там от самия йехова, за да може да стане прехода към Новия ред плавно, а в нашия случай - плавно изчезването на България. Но въпроса е по сложен, казано тарговски, предполага следващ етап в спускането надолу по ада. Дявола готви свещенна рокада, както преди (кога? - засекретено), е сменил палестинските бедуини с азербайджано-хазаро-туркски хибрид. Този път се е вгледал с копнеж към кантонците, племе презирано от северния Китай като прекалено прагматично. Какъв ще е този прагматизъм пред традиционния китайски, скора яхвето ще го покаже на света. Има много милиони подходящи за тази работа, но българите са изправени към фатална грешка, да се присламчат към турция за да оцелеят! Циганско турските ни управници ще поемат тази идея като последна възможност за плячка - поне мизерните турски рушвети. Има ли спасение? Естествено, светещо на небето още в началото на демокрацията - неподчинение на евреите, от стоене настрана до избиването им! Ако сме бъзливи и не смеем, ще докараме султанските орди, както преди 30 години демократето, а и както 14 век.