Прегледи: 3113 - Коментари: 0
Австрийският канцлер Себастиан Курц се разболя за Борисов, но оздравя за Москва и Путин

Австрийският канцлер Себастиан Курц се разболя за Борисов, но оздравя за Москва и Путин

Вътре в ЕС се заформя нещо подобно на Австроунгарската империя и ние отново сме на грешната страна.

Вишеградската четворка: "Подготвяният от председателстващата ЕС България проект /за мигрантите/ за нас е абсолютно неприемлив." Оказва се,че и Австрия и канцлерът Себастиан Курц, са против.

Путин ще се срещне в Москва с австрийския канцлер Себастиан Курц, който пристига на работно посещение в Русия. Според пресслужбата на Кремъл се планира да се обсъдят текущото състояние и перспективи за по-нататъшно развитие на двустранните отношения, особено в областта на търговията, икономиката, енергетиката, културата и хуманитарната област. Ще се проведе и обмен на мнения по съответните международни и регионални въпроси.

Най-голямото разминаване на Курц с Борисов е за Турция и Ердоган. Курц за разлика от Борисов смята, че предвид значителните нарушения на правата на човека Турция няма място в ЕС.

"Не искам да приема, че ЕС наблюдава това и се преструва, че нищо не е станало" - заяви той. "Според мен Турция, особено предвид политиката през последните години, няма място в ЕС" - подчерта той в интервю. Той добави, че би било честно да се прекратят преговорите с Анкара за присъединяване, но отбеляза, че в момента мнозинството в ЕС не подкрепя тази идея и изрази оптимизъм, че това ще се случи скоро.

Според него "Турция се опитва да окаже значително влияние на турската общност в Австрия, Германия и други страни и да попречи на интеграцията на турците". Австрия не иска бежанци. Австрия се противопостави на квотите за разселване на бежанци в Европа и обяви, че това пречи на ЕС.

"Принуждаването на страните от ЕС да приемат бежанци не води Европа към напредък. Дискусията няма смисъл" - заяви новият австрийски канцлер Себастиан Курц в интервю за "Билд ам зонтаг". "Мигрантите, които се насочват към Европа, не искат да отидат в България или Унгария. Те искат да отидат в Германия, Австрия или Швеция" - допълни той, цитиран от БТА.

Докато беше външен министър, Курц критикуваше решението на германската канцлерка Ангела Меркел да приеме в страната си над един милион мигранти през 2015 г. След като зае поста австрийски канцлер, управлявайки в коалиция с патриотичната Австрийска партия на свободата /АПС/, той застана на страната на централноевропейските страни и Вишеградската четворка, които се противопоставят на подкрепяните от Германия предложения за разселване на търсещите убежище в ЕС. Вместо да се влагат усилия в една провалена според него политика, Курц призова ЕС да подкрепи, "може би с военна сила", усилията да се окаже помощ на мигрантите в родните им страни или в съседни страни.

Вишеградската четворка на нож срещу проекта на България за мигрантите, Словакия, Чехия, Полша и Унгария никога няма да приемат прокарваните в ЕС принудителни механизми за разпределяне на бежанците в алианса" - заяви словашкият премиер Роберт Фицо. Пред репортери премиерът на Словакия, която е от Вишеградската четворка, заяви:

"Вишеградската група никога няма да се съгласи с миграционните квоти в ЕС. "Подготвяният от председателстващата ЕС България проект за нас е абсолютно неприемлив." Страните от Вишеградската група смятат, че за борбата с нелегалната миграция трябва да бъдат укрепени външните граници на Евросъюза и да бъде оказана помощ на страните от Близкия изток и Северна Африка, откъдето бежанският поток се насочва към Европа, каза Фицо в хода на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Посещението на Орбан бе "трън в задника" на българското председателство на Съвета на ЕС,вероятно затова се и "разболя" новият австрийски канцлер. Господарите на Борисов очакват да изгражда консенсус по спорни за ЕС въпроси, докато "големият му приятел" Орбан не помага особено с декларацията си от неделя, че "сме изправени от опасност, която идва от Запада, от политици в Брюксел, Берлин и Париж".

Орбан се поклони на Българската православна църква за борбата й срещу ислямизацията и за запазване на семейството и обяви,че недолюбваното от Брюксел християнството е последният шанс за Европа. "Няма да се подчиня на Брюксел, на Берлин и на Париж за мигрантите."

Орбан,Курц и Фицо би трябвало да се срещат не с Борисов,а с Президента Радев и със Светия Синод на БПЦ.

От: yphalachev.blogspot.bg
Потребител:


Коментар: