Прегледи: 1648 - Коментари: 0
ДЕМОКРАЦИЯТА е позорът на българския спорт

ДЕМОКРАЦИЯТА е позорът на българския спорт

ЛЮБИМИЯТ виц на големите български спортисти е много кратък: Тодор Живков срещу Бойко Борисов – 10:0!
Снимка: РодинаБг.ком

От както премиер и "началник" на Българско е човечето от Банкя, Българско не е спечелило нито един златен медал от Олимпийски игри, а от Зимните – дори нямаме и кьорав медал. Сега в Пьонг Чанг отново най-добре представилата се българска спортистка е Александра Жекова, която обаче отстъпи с едно място – от пето на шесто в призовата шестица.

Голямата ни надежда Радослав Янков не достигна дори до финалната 16-ца, не участва в 1/8 финалите и зае едва 18-то място, макар във временното класиране за Световната купа бе все пак на 4-то място. Е, кой ще бъде спортист за месец февруари, когато от половин век този спортист бе българин от Зимната Олимпиада или зимните спортове? Да вземем и да обявим за такъв БАТЕ Борисов, супер "помагащия и грижещия се" за българския спорт или неговия министър на младежта и спорта, моя съгражданин от Варна Красен Кралев, с "видима" спортна фигура?

При това, при незаконното и политическо отстраняване на невинните руски спортисти в биатлона, шейните, ски бяганията и пр имаше възможност да се придвижим по 2-3 места по-напред. А днес, когато приключи българското участие, отчитаме не провал, а направо спортната смърт на българския спорт. Стигал до 3-то място на Лятна Олимпиада, 10 златни, също от Лятна, както и 5 Зимни Олимпиади подред с медали, вкл златен.

Нито една ски шанца, половин година без зимни пързалки, без нито едно нормално трасе за сноуборд /Янков тренира в чужбина, същото се отнася за ски скакача Владимир Зографски/, без нито един стадион за биатлон, да не говорим, че нямаме изобщо пързалка за кънки на нормални дистанции. Сегашното представяне е не просто причина Стефка Костадинова, председател на БОК и спортният ни министър Кралев да подадат оставки, а да се изкарат на площада за публична физическа разправа. Без да говорим за моралния позор.

Красимир Анев, най-добре класиралият се български биатлонист, с "прекрасното" 35-то място, бе пределно ясен, че с такава "грижа за спорта" ставаме само за пълнеж, "да има такива като нас, за да ги бият отборите с голямо финансиране". Жалко за българските младежи и девойки, които нямат възможност да се състезават наравно с всички връстници по света. Още по-жалко е, че силно е повредена двигателната култура на децата и младежите ни, което може да ви каже всеки учител по физическо възпитание и спорт във всяко българско училище.

Е, какво чакат Кралев и Костадинова, поне малко чувство за срам нямат ли, но какво още чака българският народ в този убиецо-крадец на Българско - Еврогейски съюз, да сме непрекъснато болни и физически неразвити, да умрем като нация бавно и мъчително ли?

Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар: