Прегледи: 1677 - Коментари: 2
ДА СЪХРАНИМ АПОСТОЛА ОТ ОПИТИТЕ ЗА ПРЕИНАЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА

ДА СЪХРАНИМ АПОСТОЛА ОТ ОПИТИТЕ ЗА ПРЕИНАЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА ДА СЪХРАНИМ АПОСТОЛА ОТ ОПИТИТЕ ЗА ПРЕИНАЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА

ПП АТАКА – ВАРНА ТРАДИЦИОННО ОТДАДЕ ПОЧИТ ПРЕД ВАСИЛ ЛЕВСКИ С ВЕНЕЦ

На днешния ден се навършиха 145 г от убийството на Апостола на българската свобода – иеродякон Игнатий – Васил Иванов Кунчев – Левски.

Както всяка година, така и на днешния ден десетки членове и симпатизанти на националистите от политическа партия АТАКА взеха участие в общоградското поклонение пред светлата памет на гениалния в идейно и морално отношение национал-революционер. Общоградският военен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на апостола на българската свобода започна от 11,00 в Приморския парк на морската столица. В памет на делото и саможертвата на идеолога на българската национална революция бе отслужена и заупокойна молитва от името на Варненската и Великопреславска митрополия.

На днешното поклонение присъства и народния представител от ПП АТАКА – Николай Александров. След като бе поднесен венец от името на АТАКА – Варна общинският председател на варненската структура - Станислав Темелков коментира необходимостта от преклонението пред саможертвата в дни като този. Според него днес за всеки български политик е изгодно да сложи в своя кабинет портрет на апостола или пък да се покаже пред обществеността в годишнините от неговото обесване или рождение, но повечето от тях – съзнателно или не, пропускат факта на историческата подмяна на българския героизъм с нихилизъм тихомълком през всичките останали 364 дни от годината.

Според варненският националист е крайно време държавата да вземе някакви реални мерки срещу всички онези знайни и незнайни НПО-та и псевдоправозащитни организации – щедро финансирани от чужди държави, които ежедневно набиват в главите на българите някаква фалшива толерантност, чрез опити за изтриване на историческата ни памет за петвековното турско иго. Г-н Темелков припомни как преди около две години така наречената комисия за защита от дискриминация направи опит за оказване на натиск върху българската образователна система да изхвърли от учебниците по Български, Литература и История – Левски, Ботьов и Вазов. Тогава под външно давление и внушение КЗД настояваха учебниците по История да се пренапишат и там Апостола на Българската свобода да бъде посочен единствено като терорист – организатор на въоръжена съпротива срещу една законна власт, в която всички етноси видите ли живеели в мир и разбирателство. За радост тогава обществената реакция бе достатъчно силна за това тази небивалица да не се превърне в реалност в българското образование, а от там и в историческата ни памет като цяло.

Именно това е причината българските патриотични формации да бъдат винаги в авангарда при поклоненията пред националните ни герои, за да не се допуска приспиването на обществото от всички онези, които желаят с лека ръка да заличат нашето минало, а от там – настояще и бъдеще.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Вокил 88     Дата: 2018-02-19 17:49:42    
Венецът от горната снимка се поднася от общинския съветник - Добрин Иванов

2. Потребител: Петър Рачев     Дата: 2018-02-20 14:41:49    
Атака е курва на ГЕРБ.