Прегледи: 1549 - Коментари: 1
ПАЛЯТ отровни огньове в Белослав уж за Сирни Заговезни

ПАЛЯТ отровни огньове в Белослав уж за Сирни Заговезни

Години наред под прикритието на празника Сирни Заговезни в град Белослав, област Варна и някои села от района се палят огньове за празника.
Бел.РодБг - Снимката на автора е от днес, 13.02.2018

Това става на нерегламентирани места, само от автомобилни гуми и кабели. Общината чества празника с голям огън в центъра на града, съставен както повелява традицията само от съчки, но не взима мерки за това, което се случва на няколко места по кварталите.

Миналата година поех една инициатива преди да е станало фатален инцидент и подадох сигнал в полицията за умишлен палеж. Така си предизвиках насрещна проверка и куп разправии с органите на реда. В последствие пуснах сигнали до: РИОСВ Варна, областния управител, Пожарна безопасност, Горско стопанство и общината, от всички институции получих отговор, че паленето на автомобилни гуми в горска и урбанизирана част, на който и да било жилищен район е абсолютно забранено.

В кв "Акациите" се запалват няколко тона докарвани с камиони, бусове и каруци гуми, мургави братя пазят цяла нощ, а на другия ден пунктовете за скрап са пълни. От Общината осъждат това деяние, но не предприемат никакви предварителни мерки. Отново тази година ще подам сигнал на 112 за умишлено запалване на забранени вещества и очаквам същият сценарий, пожарна, която идва и гледа, а полиция проверява менекато престъпник.

Готов съм да ви предоставя отговорите на писмата и да видите как кметът обещава, че това извращение с природата няма да се случи. Понеделникът, когато всичко е покрито с мазни сажди, църквата почита "Чистият понеделник". На фона на присъстващият ЕС в България и мръсния въздух, смятам, че темата е много актуална, особено в последните дни.

Вчера на едно от многото места започнаха да се събират автомобилни гуми /основното количество и кабелите се събират в събота, когато Общината и РИОСВ не работят/ - в прикачения файл е снимка,направена на метри от гора и къщи.

Антон Стойчев
Писмото е от наш читател от град Белослав
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Яни Калоянчев     Дата: 2018-02-13 20:52:05    
Атака е курва на ГЕРБ.