Прегледи: 1859 - Коментари: 0
НАГЛОСАКСИТЕ провалиха Олимпиадата в Корея, под 65 % са продадените билети

НАГЛОСАКСИТЕ провалиха Олимпиадата в Корея, под 65 % са продадените билети

ДО 01 януари 2018 г са продадени една 61 % от билетите за Олимпиадата.

За да запълни трибуните, местният НОК на Република Корея/Националния олимпийски комитет/ раздава пропуски на учениците от близките средни училища. За разлика от Сочи, където над 95 % от билетите бяха продадени, заради истерията срещу ядрените опита на КНДР и провокациите срещу чистите руски спортисти, много от традиционните посетители на Зимни Олимпиади от ФАЩ и Канада няма да пътуват за състезанията. Единствено от Норвегия се очаква "нормално" число гости.

Най-сериозно ще пострада бюджетът на Корея, защото освен билетите, има и отлив на доста от мощните рекламодатели:

ОЛИМПИАДА 2018 НАКАНУНЕ/в навечерието/ ОТКРЫТИЯ/на откриването/ ТЕРПИТ/търпи/ ФИАСКО: АМЕРИКАНСКИЕ ИНТРИГИ ПРИВЕЛИ/доведоха/ К/към/ НЕОЖИДАННЫМ/неочаквани/ ПОСЛЕДСТВИЯМ/последствия/

Олимпиада 2018 начнется/започва/ в Пхенчхане 09 февраля.

Оргкомитет Игр 2018 в ужасе: Олимпиада 2018 накануне открытия терпит фиаско, американские интриги привели к неожиданным последствиям. Огромная часть билетов на Игры 2018 не продано, несмотря на то, что открытие Олимпиады в Пхенчхане состоится уже 09 февраля. Вину за такое положение вещей возлагают исключительно на политику. Нагнетаемая со стороны США истерия по поводу опасности Северной Кореи, возникшая на этом фоне эскалация конфликта с Пхеньяном, а также новые ядерные испытания, которые провел Ким Чен Ын отпугивают любителей спорта.

Еще одна причина непопулярности Олимпиады 2018 - допинговый скандал с Россией. Неспортивное поведение чиновников привело к тому, что болельщики объявили Играм 2018 бойкот.

Политизация Олимпиады привела к экономическому фиаско - значительная часть целевой аудитории отказалась от поездки в Пхенчхан. Как сообщает оргкомитет Игр 2018: "Продажи билетов идут медленным темпами". Так, к концу 2017 г было продано всего 61 % билетов, от того количества, которое планировалось реализовать. Чтобы поддержать организаторов Корейская федерация работников выкупила места на олимпийских трибунах для своих сотрудников.

Также/Също/часть билетов будет/ще бъде/ приобретена/раздадена/ для/за/ школьников/ученици/ министерством/от министерството/ образования.

Опубликовал Роман Якутов, 08.02.2018 в 07,39
От: glavnoesegodnya.mirtesen.ru




Потребител:


Коментар: