Прегледи: 1574 - Коментари: 0
КАКВО е общото между МОК и Ирак? Най-вече лъжата!

КАКВО е общото между МОК и Ирак? Най-вече лъжата!

Днес от Сеул долетя новината, че МОК не приема съдебно решение, което е задължително за всяка демократична държава или международен орган, в рамките на ООН и Международния правов ред.

Томас Бах, германецът и председател на МОК оповести, че независимо от това, какво е определил Спортният арбитражен съд, който е върховна съдебна инстанция по отношение на всеки спортен спор, че ОСВОБОДЕНИТЕ от отговорност и обявени за невинни от към употреба на допинг руски спортисти няма да бъдат "поканени", т.е допуснати до игрите в Пьонгчхан. Това – пренесено на българска правна плоскост – означава, че всеки осъден може да не приеме решение на съда на най-високо равнище, т.е на Висшия касационен съд. Нито една държава в света няма право да не приема съдебно решение от най-висшата, последна юридическа инстанция, което обаче МОК смята, че не се отнася до него.

Ние си спомняме, как ФАЩ нападнаха Ирак без разрешение на ООН, като американската армия изби над 500 000 иракчани, над 90 % от тях невинни цивилни. За това военно престъпление не последваха никакви санкции от ООН и Международния съд в Хага, което показа безапелационно до колко този съд е независим и че изобщо не е съд, а мръсен орган от трети пол на ФАЩ. При това, причината за нападението на Вашингтон бе наличието на ОМП /оръжия за масово поразяване/ от правителството на Саддам Хюсеин, но не бе намерен и 1 грам ОМП.

След като Спортният арбитражен съд в Лозана каза последната си дума, че 28 руски спортисти не са вземали допинг, възстановяват им се получените отличия /Бел.РодБг – Така Русия отново "победи" в Сочи в класирането по медали./ и им се разрешава да участват в Олимпиадата в Република Корея, никаква организация – спортна, международна, на отделна държава и каквато и да е от Световния правов ред, най-вече МОК като спортна организация – нямат основание да имат собствено мнение и да вземат решение различно от това на съда. Това го знае наизуст всеки дори първокурсник по право във всеки университет в света, вкл във ФАЩ и във всяка страна, от която идват членовете на МОК.

Махам това, че въз основа на Решението на Арбитражния съд в Лозана всеки от тези недопуснати спортисти има право и 100 % ще спечели дело срещу МОК, вкл срещу тези членове, които са гласували против участието на доказано чисти спортисти. Сумите, които МОК ще плати ще са доста солени, още повече, че Съдът в Лозана бе определен от г-н Бах и респективно от мнозинството в МОК като ненадежден. Нито един съдия в света няма да приеме, че негово решение е ненадеждно, какво остава за най-високо стоящите съдии в йерархията на спортните съдилища. Съдът е независим орган, но не е изключено този съд да се разочарова, меко казано, от оценката на МОК и да накаже МОК наистина заради наранена съдебна чест и достойнство.

Сега от Русия ще последва нещо, което ще бъде изцяло в нейна полза. Всяко съдебно решение на какъвто и да е международен съд, не само спортен, не само че няма да бъде приемано, но и всяка руска институция или гражданин ще имат морално, но най-вече и правно основание да не бъде прието. Всяко съдебно решение срещу Русия или неин гражданин ще бъде недействително, щом като МОК на своя си глава решава да не спазва Международното право.

Това поведение на МОК обаче доказва нещо съвсем прозрачно – влъхвите на спорта са изцяло политически слуги на ФАЩ.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: