Прегледи: 1138 - Коментари: 1
АРЕСТ за наркодилър за 2 500 000 лв във Варна

АРЕСТ за наркодилър за 2 500 000 лв във Варна

Всъщност долната статия можем да озаглавим и "КАК дИмокрацията превърна Българско в наркоманска държава?":

За пореден път потвърдиха ареста на разследван за притежанието на наркотици за близо 2 мил и 500 хил лв

Варненският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на ОС – Разград от 12 януари т.г, с което е било отказано изменението на мярката за неотклонение, определена спрямо Ивайло Иванов, разследван за притежанието на наркотици за близо 2 мил и 500 хил лв.

Мъжът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство затова, че на 16 август 2017 г, той като извършител и в съучастие с Леман Я като подбудител и помагач, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества в особено големи размери - /повече от 86 кг/. Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че в посочения ден, в град Цар Калоян, при проверка на автовоз органите на реда открили в тайник множество пакети с марихуана и амфетамини.

Иззетата дрога била 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лв и 78,650 кг амфетамини на стойност 2 359 500 лв. Общата стойност на конфискуваната дрога възлиза на 2 мил 407 830,00 лв. Обвиняемият лично е посочил на разследващите тайника в автомобила, където са намерени наркотиците, както и начина по който същият да бъде отворен. Иванов е в ареста от 18 август мин.г с определение на ОС – Разград.

Днес въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на Иванов и потвърди като обосновани всички изводи на съда в Разград, с които е отказано изменението на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека. И според този съд, до настоящия момент не са постъпили нови доказателства, които да разколебават първоначалното обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, което е с висока обществена опасност. Законът предвижда за него тежко наказание – от 5 до 15 г затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лв. Апелативният съд потвърди и извода, че има опасност Иванов да се укрие или да извърши престъпление. Основание за това Варненският апелативен съд намира във факта, че деянието е извършено в съучастие с друго лице, както и в честите пътувания на обвиняемия зад граница.

Наведените от защитата на Иванов доводи, че след задържането му се е влошило здравословно му състояние, не се подкрепят заключението на СМЕ, разгледана и приета от първоинстанционния съд. Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Ивайло Иванов.

Който е обвиняем затова, че като извършител и в съучастие с друго лице като подбудител и помагач, държал с цел разпространение наркотични вещества за 2 мил 407 830,00 лв не подлежи на обжалване.

От: Пресслужба на Апелативен съд Варна




Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Харалампи Тонев     Дата: 2018-02-13 20:54:37    
Атака е курва на ГЕРБ.