Прегледи: 904 - Коментари: 0
УЧЕНИЦИТЕ ликуват: Грипна ваканция от 30-ти до 07 февруари

УЧЕНИЦИТЕ ликуват: Грипна ваканция от 30-ти до 07 февруари

ГРИПНА ваканция от утре за Варна, 30-ти януари до 07 февруари

Снимка: РодинаБг.ком

Заради грипа и междусрочната ваканция варненските ученици намазаха и ще почиват 8 дни.

"Допълнителната" зимна ваканция надали ще затрудни учителите да нанесат срочните оценки, а дори ще улеснят някои преподаватели, които не желаят да се разправят със слабаци или свръх амбициозни родители. Така учениците във Варна и областта излизат в грипна ваканция от утре - 30 януари до края на седмицата. Дните от 03 до 06 февруари са междусрочна ваканция. Така учениците ще се върнат в класните стаи чак на 7 февруари.

Това беше решено на заседание на Областната комисия за борба с грипа в Регионалната здравна инспекция. Регистрираната заболеваемост е надхвърлила 200 на 10 000 души.

Регистрирани са над 650 болни през последната седмица от грип и остри респираторни заболявания, стана ясно още на заседанието. Най-много болни има във възрастовата група 05 - 14 г, но и в някои средни училища има до 35 % болни.

Във връзка с обявената грипна епидемия до второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар: