Прегледи: 883 - Коментари: 0
НАРКОМАНЪТ СЕЛИМ уби Горан. А съдът?

НАРКОМАНЪТ СЕЛИМ уби Горан. А съдът?

ВСЕ ПО-ЯСНО става, че КАТ-органите трябва да проверяват младите шофьори освен за употреба на алкохол и за упойващи вещества.

Учители и свързани с образованието и възпитанието на младите хора, в "опасната възраст" от 16 до 21-22 г знаят за какво става въпрос. Не е случайно, че във ФАЩ пълнолетието е чак на 21 г. Не е и случайно, че не коментираме имената на двамата - жертва и "герой".

А долната статия показва до къде водят наркотиците, наложени ни ведно с бомбардировките над Югославия като "демокрация" от Запада:

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 19-годишен, причинил в тежко ПТП след употреба на наркотици смъртта на велосипедист

Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд с обвинителен акт 19-годишния водач Селим А за причиняване смъртта на велосипедист в тежко пътно-транспортно произшествие след употреба на различни видове наркотични вещества. Престъплението по член 343, ал.3, предл. 2, буква "б", във връзка с ал.1, буква "в" от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 г.

Тежкият пътен инцидент станал на 03 септември 2017 г на главния път Варна – Бургас. Подсъдимият Селим бил правоспособен шофьор едва от година и три месеца. Няколко дни преди инцидента, както и в деня, в който се качил на автомобила на негов познат, той употребил различни наркотични вещества. Назначената по делото съдебно-химическа експертиза открила в кръвта на 19-годишния младеж наличието на три вида наркотици, сред които метамфетамини, марихуана и амфетамини.

Селим А предприел рязко изпреварване на два автомобила, които се движели преди него. На пътното платно се движел и 32-годишният велосипедист Горан Т. Колата на подсъдимия се занесла и завъртяла, като ударила с предната си част задното колело на велосипеда на пострадалия Г.Т. От удара тялото му било изтласкано и паднало на около 24 м от мястото. След няколко завъртания колата на Селим преминала през тялото на младия велосипедист.

Заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза установила, съчетана черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма, несъвместима с живота. Предстои делото срещу 19-годишния Селим А да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 15 г.

От: Пресслужба на Апелативна прокуратура – Варна
Потребител:


Коментар: