Прегледи: 748 - Коментари: 0
САНКТ-ПЕТЕРБУРГ блести за Нова година

САНКТ-ПЕТЕРБУРГ блести за Нова година САНКТ-ПЕТЕРБУРГ блести за Нова година

МОСКВА и Санкт-Петербург винаги са се съревновавали кой ще е по-красивият град за Нова година и Рождество /Бел.РодБг - Да напомним, че в Русия то се празнува на 07 януари, което е Православната традиция./

От снимките се вижда как са "страшни" санкциите за руските градове, които блестят от светлини. Точно това вбесява враговете на Русия, които се мъчат да помрачат великолепното предпазнично настроение, та пускат в действие някое самоделно и некадърно взривно устройство. Интересното в светлинната украса е, че тя е в духа на руските народни фолклорни традиции, до като у нас нелепо подражаваме на Запада и неговите извратени "коледни" вкусове, чети: "Всичко е пари."

Все пак, да припомним, че ислямистите терористи /в повечето случаи създадени от ЦРУ/ са заплаха не само за Русия, а и за целия християнски свят, но Москва и Санкт-Петербург не вярват на сълзи:

ЗДРАВСТВУЙ/Здравей/, ПИТЕР/Санкт-Петербург/, НОВЫЙ/Нова/ ГОД/година/!

В Питере — ходить/да отидем/! А также/също/ гулять/да се разходим/, смотреть/да гледаме/, снимать/да снимаме/, наслаждаться/да се наслаждаваме/.

Похоже/Сякащ/, что/че/ Москва и Санкт-Петербург в этом/тази/ году/година/ соревнуются/се съревновават/, у кого на улицах/улиците/ будет/ще има/ больше/повече/ праздничных/празнични/ огней/пламъци/.

Весь Невский увешан диадемами.

Думская башня утром.

Казанская площадь.

Дом книги.

Спас на крови в лесах. В 08,30 выключили подсветку.

Исаакий тоже реставрируется. Это уже вечер, подсветка еще не включена.

Сфинксам на Университетской набережной около 3,5 тыс лет. Когда-то они стояли у входа в храм фараона Аменхотепа III, их головы являются портретными изображениями этого фараона. Подбородки и покрывавшие их накладные бороды у сфинксов были отбиты ещё в древности.

Приобретению сфинксов Санкт-Петербург обязан Андрею Николаевичу Муравьёву, который увидел их на продаже в Александрии, когда путешествовал по святым местам. В 1832 г сфинксы прибыли в Петербург, а в 1834 заняли своё место на набережной.

Почти все питерские котики в сборе.

Благовещенский мост.

Английская набережная.

Адмиралтейство.

Медный всадник.

Не самая главная ёлка.

Университетская набережная.

Дворцовый мост украсили светящимися беседками.

Кунсткамера.

Вот/Ето/ такая/такава/ красота.

Опубликовано 27.12.2017 в 05,37
От: neputevie.ru




Потребител:


Коментар: