Прегледи: 3225 - Коментари: 0
КИТАЙ обясни на ФАЩ #КОЙ# победи в Сирия

КИТАЙ обясни на ФАЩ #КОЙ# победи в Сирия

ВСЕКИ обективен наблюдател, който следи геополитическото поведение на Китай е наясно, че Поднебесната империя провежда самостоятелна и суверенна политика.

Като военно-политечески партньор китайците предпочитат Русия, а като икономически - Америка. Приятели са с Русия, защото осъзнават, че при подчинена на Запада Русия, ще бъдат слуги на Запада и самите те. А си партнират икономически с янките, за да могат да изсмукват с евтиния си и конкурентен трън трилиони долари от джобчетата на американците.

Що се отнася до световните събития обаче, китайците обективно оценяват случилото се, а за Сирия, след изхвърлянето на Доналд Тръмп, че там победители са ФАЩ, говорителят на външното министерство Лу Кан съобщи официалната позиция: В Сирия победи Русия:

КИТАЙ ОБЪЯСНИЛ ПРЕЗИДЕНТУ/на Президента/ США, КТО/кой/ ПОБЕДИЛ ИГ/Ислямска държава/ В СИРИИ

МИД Китая оценил "огромный/огромния/ вклад/принос/" России в разгром сирийских/на сирийските/ террористических/терористични/ группировок/групировки/, передаёт/предава/ PИА Новости, ссылаясь/като се позовава/ на заявление представителя ведомства.

По словам представителя китайского МИД Лу Кана, в Пекине позитивно оценили российский вклад в операцию. "За два года был достигнут значительный прогресс в антитеррористической операции в Сирии. Россия сделала огромный вклад для этого. Китайская сторона позитивно оценивает сделанный Россией вклад. Мы исходим из того, что международное сообщество должно и дальше продолжать сотрудничество и координацию, решительно бороться с любыми формами проявления терроризма и при лидирующей роли ООН продвигать процесс политического урегулирования сирийского кризиса" - сказал он.

На брифинге представитель китайского внешнеполитического ведомства также отметил, что официальный Пекин готов работать с Москвой для политического урегулирования конфликта в Сирии. "Китайская сторона готова совместно с российской стороной и другими задействованными сторонами сообща работать для того, чтобы продвигать процесс политического урегулирования сирийского кризиса" - заявил Лу Кан. Эти слова прозвучали вскоре после того, как президент США Дональд Трамп приписал победу над террористами своей стране.

Как/Както/ сообщал/съобщи/ Ruposters, несколькими/няколко/ днями/дни/ ранее/по-рано/ президент России Владимир Путин посетил с визитом/визита/ военную/военната/ базу/база/ Хмеймим на территории Сирии и поздравил военных/военните/ с победой/победата/ над боевиками/бунтовниците/.

От: ruposters.ru/
Опубликовано 13.12.2017 в 12,22




Потребител:


Коментар: