Прегледи: 3204 - Коментари: 0
РУСКИТЕ контрасанкции - трагедия за САЩ, според посланика в Москва

РУСКИТЕ контрасанкции - трагедия за САЩ, според посланика в Москва

ВСИЧКИ изкушени от световната политика и особено от геоикономика знаят, че санкциите на Запада под диктатурата на ФАЩ не дадоха никакъв резултат срещу Русия, напротив, съживиха доста отрасли от руската икономика.

Но освен икономически, контрасанкциите имат и диполоматически и личностен ефект. Посланикът на САЩ в Москва Джон Хантсман твърди, че за дипломатическото тяло и представителство на САЩ в Русия санкциите-отговор срещу Америка са дали трагичен за янките резултат.

Явно, ФАЩ-шпионите са били доста ограничени на брой, а авантюристичните амбиции на САЩ да сменят Путиновата антиамериканска политика са на практика провалени:

ПОСОЛ/Посланикът на/ США: "ОТВЕТ/Отговорът/ МОСКВЫ/на Москва/ НА САНКЦИИ СТАЛ/се превърна/ ТРАГЕДИЕЙ/в трагедия/

Политика, последние новости сегодня – 4 декабря.

Американский посол/посланик/ в России Джон Хантсман воспринял/възприе/ ответные/огледалните/ меры/мерки/ Москвы/на Москва/ на высылку/изгонване/ российских/на руските/ дипломатов из США, как/като/ трагедию.

"Ответ Москвы не был симметричным. США выслали 35 дипломатов России, в ответ нам пришлось уволить 727 своих сотрудников. Для меня это просто трагедия, именно я должен был встать во главе посольства" - цитирует источник Джона Хантсмана.

Напомним, 29 декабря прошлого года действующий на тот момент президент США Барак Обама подписал указ о новых антироссийских санкций.

Согласно комментарию, санкции были введены из-за якобы вмешательства России в президентские выборы. В канун Нового года из США выслали 35 российских дипломатов. На сборы им и их семьям предоставили всего 72 часа. 28 июля МИД РФ уведомил США о необходимости сокращения числа их сотрудников дипмиссии в России до 455 человек.

30 июля/яли/ того же /същия месец/ Владимир Путин заявил, что/че/ из страны должны/трябва/ уехать/да си отпътуват/ 755 дипломатов США.

От: RT на русском
автор: Диля КАЮМОВА
Опубликовал Андрей*, 04.12.2017 в 06,44




Потребител:


Коментар: