Прегледи: 623 - Коментари: 0
РОМИ от Девня получиха кондоми и съвети за безопасен секс

РОМИ от Девня получиха кондоми и съвети за безопасен секс РОМИ от Девня получиха кондоми и съвети за безопасен секс

Девненски роми получиха ценни знания на тема "Безопасен секс"

От: Пресслужба Община Девня

Безплатни кондоми, лубриканти и много полезна информация на тема "Безопасен секс" получиха роми от кв "Река Девня" от здравните медиатори на общината Цонка Радева и Метин Сали.

Повод за информационно-образователната беседа в НЧ "Отец Паисий 1928" стана Световният ден за борба с ХИВ/СПИН - 01 декември. Здравните медиатори посочиха най-важните превантивни мерки, които трябва да се вземат, за да се предотврати заразяване със смъртоносния вирус, а именно употреба на подходящ кондом за целите на половия акт /вагинален, орален, анален/. Те отговориха на различни въпроси, възникнали по време на срещата, и успяха да разсеят някои заблуди като тази, че комарите могат да бъдат преносители на ХИВ-вируса.

Хората разбраха и че ХИВ и СПИН не са синоними, а различни стадии на заболяването. Разяснено им бе, че ако имат съмнения за своя ХИВ-статус, могат да се прегледат безплатно и анонимно в специализирания кабинет на петия етаж в Регионалната здравна инспекция – Варна.

Информационно-образователната беседа уважиха и представители на общинската администрация в Девня начело със зам.-кмета Донка Йорданова.

Бел.РодБг: За нашата редакция ще са интересни мненията на читателите ни националисти.
Потребител:


Коментар: