Прегледи: 520 - Коментари: 0
СВОБОДА ЗА КАТАЛУНИЯ!

СВОБОДА ЗА КАТАЛУНИЯ! СВОБОДА ЗА КАТАЛУНИЯ!

ПРИЯТЕЛ ми изпрати агитационни листовки, които са раздавали привържениците на независимостта на Каталуния от Испания.

Тези листчета се магазини, църкви, пред централната им Катедрала, пред авто и жп гари, метростанции, пред "Саграда Фамилия", изобщо навсякъде. Агитира се за Независимост доста повече, от колкото за оставане в състава на Испания.

Интересното е, че става въпрос не за Референдум за Независимост, който бе "признат" за незаконен от Конституционния? Съд на държавата, а за предстоящите избори. Карлос Пучдемон е смятан или за герой, или за предател, и то от желаещите Независимост. Все пак той успя да обедини /почти/ всички, които са против единство с Испания и сега в изборите всички каталунски националисти участват в една обща листа.

Испанците в Сабадел /от където са изпратени материалите/ са по-малко от каталунците, а първият митинг, в който е обявена Независимостта, е проведен пред кметството на Сабадел. Дори централната власт да обяви единна държава, ще бъде невъзможно да се живее единно.

В самия център на Барселона има камионетки с жандармерия, както и няколко полицейски коли. Много от полицаите обаче са симпатизанти на Независимостта. Иначе хората пак хранят гълъбите, чакат с часове да влязат в музеи и катедрали, целуват се… А от друга страна, в една от листовките обявяват митинг, като група млади хора заканително са с вдигнати юмруци.

Всички чакат изборите, но какъвто и да е резултатът Каталуния не е Испания.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: