Прегледи: 2026 - Коментари: 0
"НЕОЧАКВАНО": Русия догони по жизнен стандарт Европа, Англия в криза

"НЕОЧАКВАНО": Русия догони по жизнен стандарт Европа, Англия в криза

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, за първи път в историята си руснаците имат по-висок стандарт на живот, от колкото в Българско.

При средна заплата $ 595 у нас и $ 615 в Русия, като покупателна способност руснаците реално имат над $ 2000, а ние - $ 1700. То това се вижда от стотиците хиляди туристи по Златните, където работят десетки мои познати, но и от броя нови модерни автомобили, купени средно на човек. По този показател ние изоставаме два пъти.

В Русия два-три пъти по-евтини са токът, парното, горивото, хлябът, разходите за жилища /с изключение на Москва, но в София е по-скъпо от Санкт-Петербург по този показател/, градския транспорт /Фандъкова Ви честити Новата година/, както и строителните материали, руските автомобили и камиони /най-добрите в света/ и пр. Какво да говоря, благодарение на западната демокрация изоставаме от "изостанала" Русия.

Интересно е, че в някои страни на Западна Европа, в Дания например, реалните приходи са по-малки от реалната "заплата":

НЕОЖИДАННО/Неочаквано/: РОССИЯ ДОГНАЛА/догони/ ЕВРОПУ, А БРИТАНИЯ СТОИТ/стои/ НА ПОРОГЕ/прага/ ЭКОНОМИЧЕСКОЙ/на икономическа/ КАТАСТРОФЫ/катастрофа/

1.Очень/Много/ любопытную/любопитна/ информацию я/аз/ обнаружил/открих/.

Посмотрите на картинку к посту: некий блогер отсортировал европейские зарплаты, откорректировав их по ППС, после чего выяснилось, что Россия находится по уровню зарплат точно посередине, между Кипром и Чехией. В абсолютном значении наши зарплаты всё ещё невелики, если считать "один к одному", то мы обгоняем только Румынию и Болгарию, однако если сделать поправку на высокие цены в Европе, получится, что, например, Польша, Чехия и Ирландия находятся уже позади нас.

2.Евросоюз и Британия торгуются за сумму отступных, которые чопорным британцам придётся отдать Евросоюзу. ЕС хочет 60 млрд, Британия пока что к таким расходам не готова. Так пишут на "Финфронте".

Скорее всего, переговоры Британии и ЕС провалятся. Если не случится чуда, то между финансовыми предложениями сторон будет "зазор" в 40 млрд — а это очень много, при том что снижать требования — политически недопустимо для европейских чиновников, а повышать британский оффер — это политическая смерть для Мэй и прямой путь к падению правительства и разгромным досрочным выборам.

Еврочиновники пока выигрывают в конфликте вокруг Брекзита. Перед Мэй стоят два катастрофических варианта — согласиться на европейские условия и обрушить своё правительство и политическую карьеру.

Или пойти/да тръгне/ на "Брекзит без соглашения/съглашение/" и нанести/да нанесе/ колоссальный ущерб/загуба/ британской/на английската/ экономике/икономика/.

Опубликовала Агния****, 26.11.2017 в 13,44
От: sobytiya-info.mirtesen.ru




Потребител:


Коментар: