Прегледи: 1858 - Коментари: 0
Ще успее ли

Ще успее ли

За националистБг.ком въпросите на българския тийнейджър, на младия човек са най-важните и най-малко еднакво важните с проблема за икономическия ни модел.

Нещата с дрогата, трафика на хора, алкохолизма, спина, хазарта, мързела, реалното затъпяване на младите хора са хиляда пъти по-ужасни, отколкото правителството казва, а дори и си представя. На предната редица за спасяването на бъдещето на България стоят хора с остра болка в сърцето. Те знаят как се чувстват родителите, а и самите деца, които са в жестокото пространство на наркотиците. А и рязко лети нагоре % на алкохолизираните млади хора, пада надолу и възрастовата граница.

Правилно във Варна д-р Борислав Станев постави въпроса, че всъщност лошата съдба на тийнейджърите е общ проблем. Не можем да делим трагедията на "белите робини", пратени на Запад в порнографско-проститутските барчета от наркозависимо младо момче/момиче. Целта на доктора е всички проблеми да се обединят.

Днес от 18,00 на среща в Младежкия дом във Варна имаше поне малък повод за празник. На хората в първата редица в превенцията и борбата със злото за младите - дадоха по една грамота. Връчи ги г-жа Светлана Колева, шеф на Дирекция "Превенция" в Общината. Отличиха Фондация "Психично здраве", Сдружение "Участие", Фондация "SOS - семейства в риск", Фондация "Деца" и Варненска и Преславска митрополия.

За съжаление нашата информация беше потвърдена от д-р Станев. Обществото, няма значение как ще го наречем - гражданско, активно, свободно - не се е включило и с 20 % от необходимите в борбата за доброто на младите. Нещо повече - Борислав подчерта, че се засилва дискриминацията и неразбирането към проблемните млади и от институциии, и от гражданство. А точно от помощ и последователно твърдо, но грижовно отношение имат нужда - всички с трудности в живота на тази фатална, крехка възраст.

Особено активно се действа с учителите, но за нашата редакция възелът на възлите е другаде. В кварталните градинки, изобщо местата, където по живеене се събират млади хора, се завихрят всички пороци - наркотиците, хазартът, алкохолът, педофилията, безотговорният секс, разбиването на волята, морала и семейните ценности. Младежта се срива, а общество и управници нехаят. Горчива, явна, безпощадна истина!

Някои ще говорят със статистики. Те днес са по-скоро стъкмистики. Всички родители на деца в тийнейджърска възраст, с които говоря - от професори до портиери - се оплакват от пълното безхаберие и пропадане на чедата си. Трябва термоядрена национална енергия, за да спасим все още спасяемото.

Ако ли не - цялото ни поколение ще си посипе главата с пепел и ще си прокълне живота!
Потребител:


Коментар: