Прегледи: 979 - Коментари: 0
ГРИГОР размаза американец и вече е № 3 в света

ГРИГОР размаза американец и вече е № 3 в света

НЕВИЖДАН до сега световен успех извоюва българският тенисист Григор Димитров.
/Снимката от фоайето на община Варна е от РодинаБг.ком/

Ние от редакциите на РодинаБг.ком и националистБг.ком изпитахме интелектуално, национално и морално свръх удоволствие. Скромният в изказванията си българин /иначе с несравними успехи сред нежния пол/ надделя над Джак Сок, янкито, който се отличава и с отлична игра, но доста повече с нахално и надменно поведение. В случая с Григор не можем никак да се съгласим с Петър Волгин, който неглижира мястото на родния тенисист в националната ни палитра. А десетината български знамена, които се вееха щастливо в залата в Лондон, в страната /почти/ вечна угнетителка на Българско, /почти/ ме разплака.

Не само че е отличен пример за младите българи – с талант, трудолюбие, мъжество – физическо и духовно, но Григор е родолюбец, който с чиста гордост посвещава личните си успехи на Българско. Нещо повече, на няколко пъти по време на срещата вчера вечерта в Лондон, американецът си позволи обидно държане срещу българина, едно типично американско високомерие и самонадеяност, резултат на циничната ФАЩ-пропаганда за "избраната нация". Красивите думи в химна на Америка за свободата се превръщат заради подлите внушения на Холивуд в най-егоистичното в света поведение и на държавно, и на личностно равнище.

Обратно, българинът прояви великодушие, никаква насмешка и грозно честолюбие не изрази ни лицето му, ни действията му, ни думите след мача. А и в най-"страшния" момент на двубоя, при 5:3 гейма в третия решителен сет и две възможности за пробив в полза на Сок, Димитров удържа не само технически, но и психически, нещо, което често не му се удаваше.

Сега следващата стъпка на Григор е титла от турнирите от "Големия шлем". Нашият юнак може да спечели всеки от тези турнири /като изключим здрав Рафаел Надал на "Ролан Гарос"/, особено "Уимбълдън", защото на тревна настилка българинът е най-добър, такъв се оказа стилът му на игра.

Но пак ще кажа, голяма беше българската ми наслада, че наше момче размаза /особено във втория сет – с 6:0 гейма/ янкито Джак Сок.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: