Прегледи: 444 - Коментари: 1
Правителството ще отпусне 1 мил лв за стадион "Спартак"

Правителството ще отпусне 1 мил лв за стадион "Спартак"

30.10.2017

Министерският съвет ще стартира процедурата по отпускане на 1 мил лв от държавния бюджет за изграждане на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион "Спартак" във Варна.

Проблемът с базата беше изложен на среща на ръководството на ФК "Спартак" Варна и представители на фен клуба с премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Кметът на Варна Иван Портних, който участваше на срещата каза, че на следващото заседание на Общинския съвет на Варна ще се разгледа предложение за връщане на имотите като собственост на общината.

Той пое ангажимент, че при положително гласуване от Общинския съвет, Общината ще предостави Стадион "Спартак" и прилежащите му спортни съоръжения за ползване на клуба. За цялостното реновиране на базата са необходими 1 мил лв. Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент отпускането на сумата да бъде разгледано на заседание на Министерския съвет.

На разговорите присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. "Имаме готовност да стартираме изготвянето на проект за възстановяване на тревното покритие на стадиона и ще направим всичко необходимо, за да може отборът да се завърне у дома" - увери спортният министър Красен Кралев.

Ремонтът на спортния обект може да бъде извършен от Министерството на младежта и спорта, като целта е това да стане преди 28 август 2018 г – денят, в който се честват 100 г от основаването на варненския футболен клуб.

От: Пресцентъра на община Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Калин Врабевски     Дата: 2017-11-11 16:54:59    
Пак голямо "лапане" ще пада, а Спартак в Б - окръжна със селата.