Прегледи: 444 - Коментари: 0
Откриха IT лаборатория в Техническия университет

Откриха IT лаборатория в Техническия университет

24.10.2017

IT лаборатория бе открита днес в Техническия университет от кмета на Варна Иван Портних, от ректора на висшето учебно заведение - проф. Росен Василев, и Явор Петров, председател на Съвета на директорите на "Айкарт Сървисиз" АД.

Компанията финансира лабораторията и я дари на университета, за което получи плакет и грамота. "Поздравявам екипа, реализирал този проект! Вярвам, че тази база ще осигури нови възможности за квалификация на студентите. Община Варна винаги е подкрепяла подобни инициативи, които дават възможност за развитие и успешна кариера на младите хора. Варна има потенциал да бъде модерен образователен център на национално ниво и място за успешна професионална реализация" - каза кметът Иван Портних. Той допълни, че важно да бъде постигнат синхрон между търсенето и предлагането на кадри на пазара на труда. В тази връзка Община Варна инициира поредица от срещи между представители на университетите, на IT и аутсорсинг компании.

"Новата лаборатория ще подпомогне обучението на студентите и преподавателската дейност на колегите от катедра "Комуникационни техника и технологии". Благодаря за инвестицията" - каза ректорът проф Росен Василев. Той допълни, че качествената подготовка на младите хора ще бъде от полза и за бизнеса. "От Вас можем да ползваме съвети за подготовка на нашите учебни планове, които да бъдат адекватни на търсенията на бизнеса" - обърна се той към представителите на дружеството.

"Аз съм възпитаник на този университет и благодарение на обучението си тук имам шанса да участвам в iСard, която в 10-годишната си история се доказа като лидер на европейския пазар във финансово-технологическия сектор и в наемането на кадри във Варна. За мен е важно лабораторията да даде шанс на студентите да получат подходящо развитие и образование, за да имат висок старт в кариерата.

Изключително се надяваме да останат тук във Варна, град, който трябва да се развива като център на информационните специалисти" - каза Явор Петров.

От: Пресцентъра на община Варна
Потребител:


Коментар: