Прегледи: 564 - Коментари: 0
Варна се включи в инициативата за масово кръщене на бебета

Варна се включи в инициативата за масово кръщене на бебета

22.10.2017, 12,00

Варна се включи в националната инициатива за масово кръщене на бебета, организирана от Движението за национална кауза /ДНК/, която има за цел да постави темата за демографската криза на дневен ред в обществото.

Патрон на събитието е Негово Светейшество Патриарх Неофит. Кръщенето се проведе едновременно в 10 града. По данни на организаторите в него са участвали над 1000 бебета, заченати през 2016 г.

В морската столица в инициативата се включиха семействата на 42 деца, а сред кръстниците, избрани от родителите, бяха кметът на Варна Иван Портних, д-р Милен Врабевски - създател на фондация "Българска памет" и Ивайла Бакалова.

Точно в 11,00 в катедралния храм "Свето Успение Богородично" Варненският и Великопреславски митрополит Йоан започна тържествената церемония, а кметът Иван Портних стана кръстник на Александър, Антон, Валентин, Даная, Карина и Теодор. "Благодаря за привилегията да бъде кръстник на децата. Нека бъдат здрави, щастливи и да сбъдват мечтите си.

Приветствам организаторите от ДНК за каузата, вярвам, че догодина тя ще премине при още по-голям интерес" - каза кметът Иван Портних.

От: Пресцентъра на община Варна
Потребител:


Коментар: