Прегледи: 558 - Коментари: 0
Варненци с четвърто място на силно състезание по подводен риболов

Варненци с четвърто място на силно състезание по подводен риболов

С четвърто място от Берген, Норвегия се завърна българският отбор, участвал в състезанието по подводен риболов Frivannsliv Spearfishing Festival 2017.

Тимът ни в състав Ивайло Душев, Любен Ловчев и Ивайло Иванов се нареди след първия отбор на Финландия, третия на Дания и третия на Финландия. Варненците, които за първи път участват в класическата скандинавска надпревара, представяха двата най-популярни клуба в града – КВС "Ватус про" и КВС "Варна".

За двата състезателни дни те успяха да уловят над 50 килограма риба от семейство Трескови и Скумрия. В събитието взеха участие повече от 70 души от Норвегия, Дания, Финландия, Италия, Великобритания и остров Джърси.

Подводният риболов има дълга история в Дания, Швеция, Норвегия и Финландия. Повече от 60 г хората ловят риба с харпун в Балтийско и Северно море. Скандинавските шампионати за подводен риболов се провеждат за първи път през 1970 г.

Въпреки че са дебютанти, българите не останаха последни, а заеха място в средата на класирането. Придобиха и опит, който ще им помогне да се представят още по-добре за в бъдеще.

Организатор на състезанието в старата норвежка столица е Nordic Spearfishing Community.

От: Пресцентъра на община Варна
Потребител:


Коментар: