Прегледи: 484 - Коментари: 0
"И СНЯГ да завали пак ще искат оставката на Валери Симеонов"

"И СНЯГ да завали пак ще искат оставката на Валери Симеонов"

БСП и ДПС искат оставки на наши министри, защото се страхуват ,че патриотите ще работят отговорно и ефективно при председателството на ЕС

Чрез декларация от името на парламентарна група лидерът на ПП АТАКА и председател на ПГ Обединени патриоти Волен Сидеров определи искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов от страна на БСП и ДПС като необосновано.

"И сняг да завали, пак ще искат оставката на Симеонов" - заяви Сидеров. "Г-жа Нинова се позовава на решение на Министерски съвет, с което даден обект се обявява за национален обект на сигурността и т.н. Тя поиска оставката на Валери Симеонов и на министър Радев. Моят въпрос към г-жа Нинова е, защо, след като има решение на Министерски съвет, под което са се подписали и са се съгласили всички министри и министър-председателя, тя не иска оставката на министър-председателя, вицепремиерите и всички министри надолу по азбучен ред, защо само на тези двама министри. Министър Радев бил предложил това решение, а пък за Валери Симеонов защо, не знам.

Защото Елена Йончева не я пуснали до оградата. Тя правела някакъв мистериозен филм, който съдържал страхотни данни, но не е ясно къде ще бъде излъчен, не е ясно как ще бъде излъчен. Защо БСП, припявайки на ДПС, искат от известно време оставката на Валери Симеонов? Защо патриотите са лоши и не трябва да бъдат във властта?

Много просто, защото наближава председателството на Съвета на Европейския съюз в България. И защото това председателство ще легитимира управление, което е успешно, води до стабилност, има икономически ръст и нещата са добре в геополитически план за България.

Това е лошо за ДПС, и съответно за БСП, защото ще покаже, че в управлението могат да бъдат патриотични формации, каквито са нашите три формации АТАКА, НФСБ и ВМРО, патриотичната коалиция Обединени патриоти. Това изключително много тревожи БСП и ДПС, и аз ги разбирам, на тяхно място бих се тревожил" - заяви още националистът.

По повод нападките от страна на ДПС Сидеров добави още, че внушението, че "националисти никъде в Европа не са били допускани до властта далеч не е вярно. Председателството на Европейския съюз от страна на Словакия беше осъществено от правителство от четири партии, едната от които беше националистическа – Словашката национална партия, даже се води за доста радикална, никой не каза по този въпрос, така, че вече имаме прецедент. В момента Естония е домакин на Съвета на Европейския съюз и в управлението на Естония участва Консервативната национална партия на Естония, съкращението й е АRL – това е партия, която сама себе си обявява за националистическа.

Следва управлението на България, където в домакинството ще участва патриотична формация, ако на някои им харесва да ги наричат националисти, ние не се плашим, не бягаме от това. След нас, следва домакинството на Австрия, след юли 2018 г. Там, в управлението също се очертава да има патриотична партия, това е Партията на свободата.

Има подем на национално-консервативните партии в Европа, защото те противостоят на процесите, които съсипват националната идентичност, които в процесът на глобализацията искат да наложат еднополови бракове и такива неща, които християнските, традиционните разбирания на народите ги отхвърлят. В България това е неприемливо. И този сблъсък между консервативната линия, в лицето на патриотични формации и либералстващата линия, в лицето на либерални партии, зелени, леви и т.н. е европейско явление. В този сблъсък консервативната линия взима все по-силни позиции.

Да, те не спечелиха в Холандия, но взеха изключително добър резултат, във Франция не спечелиха, но взеха невиждан досега добър резултат. В Австрия – също, моят личен приятел Ханс-Кристиян Щрахе взе изключително добър резултат и се класира втори" - добави от трибуната Сидеров. В края на декларацията патриотът посочи още, че заснемането на подобни обекти от особено значение за националната сигурност е забранено и в редица други държави като даде пример със стената на Израел и Мексико.

Той попита също, защо Елена Йончева в качеството си на разследващ журналист и общественик не е направила подобни материали и за безчинствата на мигрантите в центъра на София по време на големия наплив на мигранти през турско-българската граница.

От: Пресцентъра на партия Атака

Потребител:


Коментар: