Прегледи: 618 - Коментари: 0
Еврейската общност кани варненци на безплатен концерт

Еврейската общност кани варненци на безплатен концерт

Виртуози със златни флейти и клавирен дует идват за "Шалом и приятели"

Трима виртуози със златни флейти и клавирен дует от възпитаници на НУИ "Добри Христов" ще участват в XIX издание на концерта "Шалом и приятели", организиран от Регионалната организация на евреите - Варна със съдействието на общината, ОЕБ "Шалом" и "Фондация европейска музикална академия".

На 21 октомври от 19,30 в Операта при вход свободен публиката ще се наслади на брилянтните изпълнения на проф. Георги Спасов, проф. Сибел Пенсел и проф. Айля Улудере. Заедно с Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев именитите флейтисти ще свирят творби на Вивалди, Моцарт, Чимароза и Шаминад. Музикалният празник ще завърши с концерт за две пиана от Пуленк, изпълнен от Галин Ганчев и Дария Йовчева.

Звездните гости на варненска сцена са добре познати в музикалните среди. Проф. Георги Спасов, който наскоро отбеляза 65-годишен юбилей, ще бъде председател на журито на втория Международен флейтов конкурс от 23 до 25 октомври, който се провежда под патронажа на кмета Иван Портних. Проф. Сибел Пенсел, преподавател в Консерваторията в Ница, е отличен от френското правителство с орден за заслуги в областта на културата, а проф. Айля Улудере - ректор на Консерваторията в Истанбул, е носител на множество европейски награди. Блестяща кариера правят и младите пианисти - участници в концерта.

Студентът в Кралската музикална академия в Лондон Галин Ганчев и докторантът в НМА "Панчо Владигеров" Дария Йовчева имат множество изяви на концертния подиум и отличия от наши и международни конкурси.

Със съдействието на г-жа Даниела Фархи
Потребител:


Коментар: