Прегледи: 647 - Коментари: 0
ДЕМОКРАЦИЯТА унищожава и науката, и паметниците на световните учени

ДЕМОКРАЦИЯТА унищожава и науката, и паметниците на световните учени

НИЕ от РодинаБг.ком сме свидетели на хиляди унищожени заводи и милиони неродени българи /т.е де факто убити/ от западната демокрация.

Във Варна ще дам за пример само Корабостроителния завод. През "лошото Байтошово време" това предприятие произвеждаше до 10 кораба с общо тонаж около 400 000 Бруторегистър тона /средно 7 -8 с 300 000 БРт/. Печалбата в долари средногодишно беше около $ 280 мил, като в завода и присъдружните предприятия работеха близо 50 000 души.

Днес, в "демократично" и евроГейско Българско се разрушават вандалски /да не обиждаме гордото германско племе/ дори паметниците на световните учени, в случая на словянина Миколай Коперник, откривателя на структурата на Слънчевата система в условията на черния западен католицизъм:

Осакатиха статуята на Коперник в Морската градина
От: Varna24.bg

Вандали осакатиха статуята на великия полски астроном Николай Коперник, поставена пред Астрономическата обсерватория в Морската градина на Варна.

От сферата в ръката на великия откривател, който пръв е заявил, че Земята се върти около Слънцето, е останал полумесец, счучен е и пръстът на Коперник, видя репортер на Varna24.bg. Първият в България астрономически комплекс, включващ обсерватория, планетариум и кула, е завършен на 22 май 1968 г.

Оттогава до днес той носи името на Николай Коперник, чиято фигура посреща посетителите още на входа. Автори на пластиката са проф. Лъчезар Далчев и Петър Атанасов.

Не само фигурата, но и самата сграда често са обект на посегателство, тъй като обектът е любимо място на буйни младежи, привърженици на различни стилове.
Потребител:


Коментар: