Прегледи: 680 - Коментари: 0
КРАЛЯТ на Саудитска арабия в Русия - пореден трън в таза на ФАЩ

КРАЛЯТ на Саудитска арабия в Русия - пореден трън в таза на ФАЩ

АРАБСКИЯТ полуостров от пръв сателит на ФАЩ леко-леко се ориентира към Русия във военно-техническо и към Китай в икономическо отношение.

Големите пари от нефта не са вечни, както не е вечно и временното световно господство на Запада. Това осъзнават арабските "петрололидери" и вече купуват по-доброто руско вместо остарялото западно въоръжение.

Според ФАЩ-източници кралят на саудитите е подписал договори за доставка на руски оръжия в размер на $ 33 млрд:"


С-400 И "СОЛНЦЕПЕК": РОССИЯ ДАЛА ДОБРО НА ПОСТАВКИ/доставки/ НОВЕЙШЕГО/на най-ново/ ОРУЖИЯ/оръжие/ САУДИТАМ/на саудитите/

Снимка: © ТАСС

Россия и Саудовская Аравия договорились/се договориха/ о/за/ поставках/доставки на/ зенитных ракетных систем С-400, заявила РИА Новости официальный представитель Федеральной службы/служба/ по военно-техническому сотрудничеству Мария Воробьева.

Также Эр-Рияд закупит у Москвы противотанковые ракетные комплексы «Корнет-ЭМ», тяжелые огнеметные системы ТОС-1А «Буратино», гранатометы АГС-30 и автоматы Калашникова АК-103.

Кроме того, Рособоронэкспорт и Саудовская военно-промышленная компания /SAMI/ подписали контракт на размещение в королевстве лицензионного производства АК-103 и патронов к нему.
На прошлой неделе Пентагон выразил обеспокоенность планами Эр-Рияда по закупке комплексов С-400, аргументируя это «оперативной несовместимостью этих систем с системами американского производства».

В Кремле в свою/на свой/ очередь/ред/ подчеркнули/подчертаха/, что/че/ сотрудничество России и Саудовской Аравии в оборонной/отбранителната/ сфере не направлено/е отправено/ против третьих/трети/ стран/страни/, а призвано обеспечить/да осигури/ "стабильность в мире/света/ и регионе".


От: interesnienovosti321.mirtesen.ru
Опубликовала Таня*, 09.10.2017 в 13,48




Потребител:


Коментар: