Прегледи: 518 - Коментари: 0
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ АРХИТЕКТИ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ АРХИТЕКТИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ АРХИТЕКТИ!

На 02.10.2017 г /винаги на първия понеделник от месеца/ се състоя мило тържество за Деня на Архитекта.

Освен това КАБ - Варна, Регионалната Колегия и Съюза на Архитектите в България - Дружество Варна бяха организирали Младежки архитектурен Пленер от 27.10.2017 до 03.10.2017 г за изработването на стратегия за развитие на част от Историческия център на град Варна, назован като "ТАЛЯНА". Самият проект е Одобрен от Община Варна ЕМС-2017 /Европейска Младежка Столица/ като продължение на заявката дадена от направление Проект ЕМС-2017 г за развитие на централната градска зона.

Този Пленер възстановява след 30 г традицията на Международни Архитектурни Пленери във Варна , осъществявана между 1981 и 1989 г. Проектът се провежда и с подкрепата на Община -Варна - ЕМС-2017.

Имаше и международно участие, като се включиха и млади колеги от Румъния. Бяха връчени награди, плакети, грамоти, бележници и парична награда на всеки един от участниците. Важно бе участието, но с достойнство.

Един от най-изявените участници бе прекрасната ни колежка асистент архитект Десислава Христова - с "Училище за мечтатели - П. Р. Славейков" - много "свежарско", но истинско и което се набиваше на очи още от фоайето на Дома на архитекта във Варна.

Снимки и текст: арх. Николай Ненов - Зам.-главен редактор на RodinaBg.com
Потребител:


Коментар: