Прегледи: 674 - Коментари: 0
Над 25 фирми участват в третия Българо-холандски морски форум

Над 25 фирми участват в третия Българо-холандски морски форум

НЯМА западна фирма или банка, "позиционирана" в Българско, която да не смуче парите и кръвта на българите.

Та на днешната пресконференция за поредния Българо-холандски морски бизнес форум гледах лицата на мислещите само за пари холандци и си спомних една приятелка холандка от студентските ми години. Запознахме се на "Златните" и тя беше с изцяло промит мозък от "свободните" западни медии. Културата й беше на крайно ниско равнище, от къде да знам, че след 30 г демокрация и нашите ученици ще са същите.

Тази холандка мислеше само за пари и чувствата й бяха примитивни, нито ласките й, нито мислите й можеха да се сравнят с 1/10 от качествата на българките. Ама самочувствие - все едно че е Венера Милоска и Мария Кюри в едно.

Предадох й един урок по любов, човечност, аналитичност и накрая тя осъзна до някъде, че е едно малко нищо:

02.10.2017

Представители на над 25 фирми участват в третото издание на Българо-холандския морски бизнес форум, който се провежда във Варна от 1-ви до 4-ти октомври.

Организатори на събитието са Община Варна и Община Дордрехт, с подкрепата на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, холандската - Netherlands Maritime Technology, както и на Посолството на Кралство Нидерландия в България. Инициативата дава възможност на представителите на морския бизнес да се запознаят с развитието на сектора в регионите Варна и Дрехтситис /Холандия/ и да се информират за добри практики в сферата на икономическото сътрудничество.

"Вярвам, че третото издание на форума е знак за превръщането му в добра традиция със свое място в събитийния календар на града. Поставихме началото на тези международни срещи през 2015 г, водени от желанието да бъдем полезни за местния бизнес, както и да разширяваме контактите с нашите партньори от град Дордрехт. Вярвам, че тези събития са ползотворни за участниците и че заедно сме намерили формулата за работещо сътрудничество между бизнеса и местната власт" - заяви кметът Иван Портних при откриването на форума. На събитието присъстваха Н.Пр Яп Вернер - изпълняващ ръководител на дипломатическата мисия на Нидерландия у нас и Ринет Рейнваан - зам.-кмет на Община Дордрехт.


"Много се радвам, че съм на този бизнес форум, който показва увереността и желанието за сътрудничеството между тези два града и нашите две държави, които са членки на ЕС. Холандия е водеща във вътрешното корабоплаване и сме лидер в производството на кораби" - заяви посланикът.

"Можем да се гордеем от развитието на взаимоотношенията между двата града. Вече се проведоха две срещи на морска тематика, които доведоха до конкретни договори и ангажименти в областта на морското дело" - каза зам.-кметът Ринет Рейнваан. В рамките на инициативата са предвидени посещения на холандската морска бизнес делегация в дружества от морския бранш във Варна.

Участниците имат възможността за провеждане на индивидуални бизнес срещи с потенциални холандски партньори.

От: Пресцентъра на община Варна и собствена информация
Потребител:


Коментар: