Прегледи: 906 - Коментари: 0
СЪВКУПЛЕНИЕ по цигански или юридически: педофилия

СЪВКУПЛЕНИЕ по цигански или юридически: педофилия

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 20-годишен за съвкупление с малолетната си булка

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е бил предаден 20-годишният Стефан С, който се съвкупил с ненавършило 14 години момиче – престъпление по член 151, ал.1 от Наказателния кодекс.

През пролетта на 2016 г Стефан се запознал с тогава 13-годишната Мария в ромската махала на варненския квартал "Владиславово". Двамата решили да се оженят, но срещнали съпротива от страна на родителите си заради младата си възраст. Кандидат-младоженците заплашили родителите си, че ако не им позволят да заживеят заедно, ще се самоубият като Ромео и Жулиета.

На 22 май 2016 г двете семейства направили дюнюрлюк - годеж по ромските традиции, и младите заживели на семейни начала. 13-годишната Мария забременяла и родила. За раждането била уведомена дирекция "Социално подпомагане" във Варна. В акта за раждане на детето за баща бил посочен Стефан С. Според обвинителния акт той знаел, че булката му е малолетна.

Подсъдимият за сексуалното престъпление, каквото е съвкуплението с лице, ненавършило 14-годишна възраст, се признал за виновен. Престъплението по член 151, ал.1 от НК се наказва с лишаване от свобода от 2 до 6 г. Като отегчаващо отговорността му обстоятелство прокуратурата сочи предходната съдимост на Стефан.

Предстои делото срещу 20-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Пресслужба на Апелативна прокуратура – Варна
Потребител:


Коментар: