Прегледи: 839 - Коментари: 0
ДЕМОКРАЦИЯТА отприщва злите сили в човека

ДЕМОКРАЦИЯТА отприщва злите сили в човека

УТРОЕНИ са самоубийствата, трудовите злополуки, убийствата, изнасилванията, удесеторени са кражбите

Снимка: РодинаБг.ком

Най-голям брой самоубийства в цялата история на Българско е имало по време на Кабинета Борисов "1".

Броят на трудовите злополуки в Европейския съюз се е увеличил с над 40 % на 100 000 души от 2005 г до 2016. От 160 000 смъртни случаи по време на работа те са вече 225 000. Преди 2 години във Варна загинаха дузина работници при събаряне на стар хотел. А изобщо смъртните случаи след идването на демокрацията-убийца в Българско са нараснали с 350 % или 3,5 пъти. При това работещите са 2 пъти по-малко. Вината е и на българските и чуждите работодатели грабители, но и поради тежката нужда за изхранване на семейството и дори за оцеляване. Преди демокрацията работехме мах до 60 г, а сега ни се налага да работим и след 65 г, когато реакциите са притъпени.

Явления, непознати преди 1989 г, когато всеки имаше работа, а престъпниците и мошениците бяха не собственици на окрадена собственост, а в държавните затвори:

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за смъртта на работник, пострадал при трудова злополука

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за причиняване смъртта на работник при трудова злополука.

Престъплението по член 123, ал.1 от Наказателния кодекс се разследва от следовател при Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна. На 19 септември 2017 г около 10,30 часа постъпил сигнал за пострадал 63-годишен мъж при изпълнение на трудовите му задължения по ремонт на козирка на магазин от голяма търговска верига. С множество наранявания пострадалият Ст. И е приет в болницата, където починал няколко часа по-късно.

Причиняването на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от 01 до 06 г.

Собствена информация
и от: Пресслужба на Апелативна прокуратура – Варна
Потребител:


Коментар: