Прегледи: 410 - Коментари: 0
Днес завършва музикалното "Варненско лято" 2017

Днес завършва музикалното "Варненско лято" 2017

Бароковата опера "Слугинята господарка" от Перголези в изпълнение на ансамбъл "Льо тандр амур" /Нежна любов/ от Испания е последното събитие от летния музикален сезон, което ще събере почитателите на старинната музика в Аулата на Икономическия университет.

С безплатен вход за ученици и студенти като част от инициативата Варна Европейска младежка столица 2017 е последният концерт от "Варненско лято" 2017. В Аулата на Икономическия университет от 19,00 гостува цененият в цяла Европа испански бароков ансамбъл "Льо Тандр Амур" /Нежна любов/.

Гостите ще представят комичната опера от Перголези "Слугинята господарка". Режисьор на спектакъла е Адриан Шварцщайн – маестро на театралните провокации, съчетаващ похвати от операта, commedia dell'arte, цирковата клоунада и уличния театър. Неговото име е запазена марка за впечатляващ спектакъл и в операта, и в цирка и се радва на високо признание в Европа и Израел.

Силно е вокалното присъствие – сопрановата партия изпълнява Мария Инохоса Монтенегро, която търси подчертана автентичност в изявите си в бароковата, класическата и съвременната музика. Тя пее в най-престижните оперни театри и концертни зали в Европа и Америка - Музикферайн, Арена ди Верона, Театро Колон в Буенос Айрес, Операта във Филаделфия, Аудиториума и Двореца на музиката в Барселона и във Валенсия, Teatro Real и Auditorio Nacional в Мадрид, Зала Гаво в Париж. Неин партньор ще бъде Уго Оливейра – баритон, който е концертирал с иконата на бароковия звук Жорди Савал, когото варненската публика имаше привилегията да слуша на живо в Бароковия модул на фестивала миналата година.

Инструменталния бароков звук ще ни поднесат Фара Джеймс – цигулка, Еделвайс Тиноко- цигулка, Нуриа Пуйолрас – виола, Хана Фрайенщайн – чело, Ликсаниа Фернандес – контрабас и Естебан Мазер – клавесин. Гостуването на "Льо тандр амур" във Варна се подпомага от компания "Рока България" – част от Roca Group, Министерството на културата на Испания и Посолството на Испания у нас.

Началото на концерта днес в Аулата на Икономическия университет е от 19,00.
Потребител:


Коментар: