Прегледи: 489 - Коментари: 0
Започва изграждането на нов спортен комплекс в кв "Галата"

Започва изграждането на нов спортен комплекс в кв "Галата"

Не е лошо, че във всички варненски квартали ще има спортни площадки.

Но и в големия спорт /при Бай Тошо имахме 8 - 10 златни медали от Олимпиади, при "спортиста" БАТЕ Борисов - нула/, и в масовия /затлъстяванията при младите са с 25 % повече от преди "демокрацията"/ затънахме крайно "демократично":

Кметът на Варна Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, направиха първа копка на новия спортен комплекс, който започва да се изгражда в кв "Галата".

Присъстваха още областният управител Стоян Пасев, зам.-кметът Христо Иванов, представители на районната администрация и хора от квартала. Обектът се изгражда на парцел с площ около 2 дка, като ще се състои от детска площадка, на която ще бъдат монтирани съоръжения за деца в различни възрасти, и съоръжения с осигурен достъп за хора с увреждания, спортно игрище с трибуни за зрители, с капацитет около 60 места, открит фитнес и пешеходни зони.

"Това ще е една добра придобивка за хората в "Галата", защото тук подобни съоръжения към момента няма. Бяхме поели този ангажимент и се надявам в рамките на пет месеца да го изпълним. Спортният комплекс ще даде възможност хората от района да има къде активно да спортуват и децата на играят" - каза кметът Иван Портних. Той допълни, че тече проектиране на парка във "Виница", където също ще има многофункционално спортно съоръжение и фитнес на открито, за да се осигурят подходящи условия за хората.

"Варна е един от най-спортните градове в България. Всяка седмица се прави нещо тук. Преди две седмици открихме една страхотна площадка с фитнес на открито в "Аспарухово", а сега правим първа копка в "Галата". Започваме и много сериозен ремонт за близо 2,5 мил лв на държавното спортно училище "Георги Бенковски". То е приоритет за нас, като планираме да построим и зала към него.

Спортът и физическото образование не бива да се подценяват, защото това е здравето на нашата нация" - каза Кралев.

От: Пресцентъра на община Варна
Потребител:


Коментар: