Прегледи: 636 - Коментари: 0
ЕВРОГЕЙСКАТА демокрация съсипа и българското образование

ЕВРОГЕЙСКАТА демокрация съсипа и българското образование

ЗАЩО ученици убиват ученици, защо в българските ВУЗ-ове влизат неграмотни технически и езиково студенти, защо родителите на българските деца обвиняват за лошото, направо африканско образование всички достойни български учители?

Резултатите от последните 28 години са безапелационни: Когато българските ученици постъпваха в западни университети веднага след 1989 г, тамошните професори обявяваха, че най-интересните въпроси и решения са точно от българските студенти. Още един паметен факт: През 1989 г специално изследване за европейското образование отчете, че българските ученици показват втори резултати в Европа по "измерими" дисциплини: математика, физика, химия, биология, география, също и по физическа култура. През 2015 г отново изследване на Евростат установи, че при същите учители нашите ученици имат трети резултат, но отзад напред.

На днешния ден гледах за малко предаването на Антон Хекимян /Бел.РодБг – По принцип никога не гледам проФАЩ и еврогейските Нова и БТВ./, в което се коментираше състоянието на образованието и респективно мястото и положението на учителите. Там крайно некомпетентен журналист и още по-незапознати с нещата на българското образование "специалисти" обясняваха какво /не/ става в родните училища.

А защо не обясниха как и защо със същите учители от второ място в Европа сме предпоследни по знания? Какво се случи, че сами провалихме, съсипахме, де факто загробихме възрожденския дух и отличната подготовка в училище?

Отговорът е ясен и той е само в променения социален модел на българското общество след 1989 г. Демокрацията произведе не само черно-бели учебници за "бедни". Тя ОСВИНИ чрез плана "Ран-Ът" и либералната ФАЩ-"толерантност" всичко ценностно – знания, морал, сигурност, човещина, българските традиции. Демокрацията профанира учителите, което доведе до профанация автоматично на учениците. Не е случайно, че американските ученици в цялост изостават с 1,5 години като знания от южнокорейските, японските, китайските, руските, виетнамските….

Единственият изход за българското образование е пътят на Русия и Китай – здрав антиглобалистки, антиеврогейски, антиФАЩ социален модел и така високо равнище на образованието, каквото то доказано беше преди 10 Ноември 1989 г.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: