Прегледи: 595 - Коментари: 0
МИША Наакашвили – опера бутафория в две части и вратовръзка

МИША Наакашвили – опера бутафория в две части и вратовръзка

ВЛАДИМИР /не Путин/ Илич Улянов – Ленин въвежда в политическата терминология интересното и доста комично понятие "полезни идиоти".

Така той нарича честни западни интелектуалци, които, като изтъкват и се борят срещу недъзите на буржоазните правителства несъзнателно помагат на делото на пролетариата. В днешно време най-полезният идиот за политиката на Русия е грузинецът-украинец Михаил Саакашвили, когото в родната му Грузия ласкаво-саркастично наричат Миша Наакашвили.

Да припомним на читателите на РодинаБг.ком, че нашият карикатурен герой, който най-силно в света мрази Русия, предизвика най-полезната война в нейн интерес. Експрезидентът на Грузия даде заповед на своята армия на 08 август 2008 г да нападне Южна Осетия, в която имаше незначителна по брой и сила руска военна част. ФАЩ-военни специалисти и инструктори бяха въоръжили грузинската армия с противотанкови реактивни снаряди, ракети, 20 000 на брой, на цена всеки по $ 50 000. Инструкцията беше, че тези снаряди безпогрешно ще унищожат всеки руски танк.

Така, като убеждава своите генерали /в тяхна чест да пишем, че са го предупреждавали, че ще загуби войната срещу Русия/, че ще "разгромим нещастна изостанала Русия с това модерно американско оръжие", че ще избият стотици хиляди руски войници, ще завземат и Северна, освен Южна Осетия.

Резултатът е печален и за генералите на Наакашвили, и за генералите на Бараката Обама. Малочисленият руски гарнизон в столицата на Южна Осетия Цхинвали удържа около 36 часа многочислената грузинска армия, а пристигналите през планинския тунел танкови поделения на Русия за 24 часа стигат на 15 км от столицата на Грузия - Тбилиси. Скъпоценните и безотказни ФАЩ-противотанкови реактивни снаряди - ракети на практика не унищожават нито един руски танк. Крайните победители във всички войни от XVI в насам руснаци - слагат дървени трупчета по обвивката на танковите, опъват така мрежи, че всяка ФАЩ-противотанкова ракета да се взриви, без да засегне танка. Русия губи едва 6 самолета, по-малко от дузина убити. А заради стотиците загинали грузински невинни войници и безогледната за XXI-ви век диктатура, днешната власт в Грузия съди екслидера си и изисква от Украйна екстрадицията му.

Тази война на "полезния идиот" за Русия Михаил Саакашвили, освен че го прекръсти на Мишката Наакашвили, беше вододелът, след който ФАЩ от единствен световен военно-политически и икономически полюс се превърна в един от трите – ФАЩ, Русия, Китай – в многополюсния вече от тогава свят. Руската армия обезсили "модерното" и скъпо без кавички американско оръжие. Да не говорим, че ако смятаме Индия, Индонезия, Турция, Иран, Бразилия, Южна Африка, Виетнам – все повече страни се разграничават от ФАЩ и се превръщат в мощни суверенни и самостоятелни държави.

Сега "полезният идиот" Наакашвили се превръща в основен политически субект в протофашистка Украйна /окрайна на Русия/. Очаква се заедно с политическата блудница Юлия Тимошенко да бъде водещ фактор в управлението на Украйна. Сериозните политически анализатори и в Русия, и на Запад очакват Наакашвили да предприеме поредната политическа авантюра. Да повтори с украинската армия атаката на поверената му грузинска срещу омразната му Русия.

В този случай прав ще се окаже евреинът Петро Порошенко – Валцман, че Миша е скрит агент на Путин. За по-малко от 72 часа руснаците ще са на 15 км от Днепър, т.е от Киев.

В политиката и историята няма ако, но акото на Наакашвили ще бъде втората част от неговата бутафорна политическа кариера и пак ще си яде любимата вратовръзка, както, когато руските танкове за по-малко от 24 часа от Цхинвали стигнаха до Тбилиси. Въпреки употребените за $ 1 млрд ФАЩ-противотанкови ракети.

Е, очакваме още една изядена вратовръзка, този път не в Тбилиси, а в Киев.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: