Прегледи: 476 - Коментари: 0
ДЕМОКРАЦИЯТА ограби и църквите

ДЕМОКРАЦИЯТА ограби и църквите

ЩЕШЕ да е смешно, ако не беше тъжно.

Стотици са случаите на грабежи и кражби от църквите в Българско след идването на "демокрацията". РодинаБг.ком вече е категорична: щом чуеш демокрация, чети: кражба. На икони, на утвар, дори в малките села и градчета на дървени простовати столчета, които стават за разпалки и гориво в циганските печки.

Ето и една информация от Районната прокуратура във Велики Преслав, старата велика столица, населена вече предимно не с етнически българи:

По искане на Районната прокуратура във Велики Преслав съдът задържа под стража младеж, откраднал пари от кутия за дарения в черква

Състав на Районния съд във Велики Преслав е уважил искането на Районната прокуратура в града за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 20-годишния Д.Р.

Той е обвиняем по досъдебно производство за взломна кражба на пари от дарения в храма "Свети Архангел Михаил" във Велики Преслав, извършена при условията на повторност – престъпление по член 195, ал.1, т.3 и 7, във връзка с член 194, ал.1 от НК. След разкриването на 20-годишния извършител, който на 01 срещу 02 септември 2017 г разбил катинара на черквата и откраднал 150 лв от кутия за дарения, Районната прокуратура във Велики Преслав задържала за срок до 72 часа Д.Р до внасяне на искането в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение. 20-годишният Д.Р е криминално проявен и вече осъждан за кражба.

Определението на Районния съд във Велики Преслав подлежи на обжалване пред Шуменския окръжен съд.

От: Пресслужба на Апелативна прокуратура – Варна

Бел.РодБг: По наша последна информация крадецът е циганин.
Потребител:


Коментар: