Прегледи: 845 - Коментари: 0
БЪЛГАРСКО победи и Швеция, и футболната УЕФА-мафия

БЪЛГАРСКО победи и Швеция, и футболната УЕФА-мафия

ВЧЕРА българският национален отбор по футбол постигна сладък успех над високомерния и "среднослаб" състав на Швеция.

В основен състезател на скандинавците се превърна... италианецът Паоло Талиавенто, един шут, един посредствен съдия-палячо, както се изразяват футболните президенти "поръчков съдия". Дори героят срещу ФРГ от "великото американско лято" Йордан Лечков иронично определи Паоло като объркано момче, чети: пълен некадърник или пълен продажник.

Една от причините за "съдийстването" на италианеца бе присъствието на националния стадион на Българско "Васил Левски" на почетния президент на УЕФА Ленарт Йохансон /на снимката/. Винаги е този червендалест хитрец, този безскрупулен нотабил на мръсното точно място. Този швед е в основата на всезлостната политика на УЕФА в полза на западните клубни и национални тимове, в основата на финансовите спекулации и корупция. Защо ли така силно-"случайно" Ленарт прилича на евреина Сорос/Шорош? Своята журналистическа дейност Димитър Кунев, сега главен редактор на РодинаБг.ком в горещото американско лято на 1994. Тогава западната футболна мафия, в лицето на французина Жоел Киню не отсъди 2 дузпи в полза на Българско на 1/2 финала срещу Италия. Какво че Христо Стоичков и народецът ни го псуваха и дори децата и внуците му проклеха.

Има десетки и стотици случаи на груби и "елегантни" ощетявания на българските национали и клубните ни отбори, на ощетявания на отбори от Източна Европа от западни съдии, а и от рефери от Източна Европа, за да се "впишат" във финансовите и властови системи на крадливия Запад. Връх в последните години е мръсотията срещу Легия Варшава за сметка на некадърниците от Селтик.

Въпреки измислената дузпа, жълти картони само срещу българите, недаден червен картон на шведа Берг за удар без топка на българин, въпреки 101 % отсъдените спорни положения в полза на шведите от палячото Паоло Талиавенто нашите момчета се себераздадоха, но и показаха завидни технически и тактически умения, остри и мъдри контраатаки и победиха и Швеция, и западната футболна мафия. Освен най-важното – футболната слава, която остава за винаги и се помни от поколения – нашият национален отбор с двете големи победи над Холандия и Швеция се изкачи ако не с 10, то със 7-8 места в листата на ФИФА, което значи по-удобни съперници в следващите квалификации за Европейско и Световно. Не са за подценяване и паричните постъпления за централата.

Нека не забравяме, че Западът 5 века е убивал, грабел, лъгал и развращавал света, а да го наказваме и за миналото, и за днешните му смъртни грехове винаги и навсякъде.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: