Прегледи: 5185 - Коментари: 6
ЧЕРНОБИЛ е терористичен акт на ЦРУ

ЧЕРНОБИЛ е терористичен акт на ЦРУ

ТОВА е твърдение на атомния специалист Игор Николаевич Острецов, което той споделя в редица руски и чужди медии, примерно в ТВ "День".

А повод за тази статия е вчерашният терористичен акт в Барселона, при който, според данни на полицията са загинали 14 души, а ранените са над 100. Без да се простираме в "идеологията" на тероризма /а такава идеология е невъзможна/, ще отбележим, че в наша "пророческа" статия преди 3 дни – "По 2 причини ФАЩ са терорист № 1 в света" - прогнозирахме, че при такава политика на Америка и съответно подчинения й Запад не ги очаква нищо добро.

Лошото е, че страдат народите, обикновените хора, а не естаблишмънта, който извлича трилионни печалби с цинично и терористично отношение както към /не/цивилизования свят /А ФАЩ и Западът "имат правото" да казват за себе си: – "Ние сме цивилизованият свят." – Т.е останалите НЕ са? – Що за наглост?/, така и към своите люде. В историята всяка наглост се наказва.

Що се отнася до Чернобил, г-н Острецов с доста обемисти папки с документи скрупульозно обяснява както причините, така и механизма на ядрената авария край Киев. Първо – той подчертава, че този терористичен акт е възможен само в Украйна, в най-националистическата, ексфашистка и ексхитлеристка нейна Западна част. Защото съветски, съответно руски АЕЦ има по целия свят – от Виетнам и Китай, през целия бивши Съветски съюз – в Средноазиатските републики, Армения, Беларус, Литва, Унгария, Чехия, Българско, през Турция до Куба. Никъде при същата технология – ВВР /Водно-водни реактори/ не се допусна авария, но в Украйна се случи.

Предисторията, не като "физика", се случва в мин размери през 1975 г в Ленинград /дн Санкт-Петербург/, където в един неядрен "канал" възниква авария. Това стресва руските проектанти на АЕЦ и те изработват правилник, по който да се провеждат производствените дейности във всички ВВР съветски централи. Но – в Украйна, на около 50 км северозападно от Киев, управлява Георгий Копчинский, украинец, който днес закономерно не остава в Русия, а служи и сега на протофашистката хунта със "стратегически" идеи и оперативни решения за украинската енергетика. По негово нареждане – не според установения правилник - се провежда и т.нар "опит", при който инженер, без съответните физически знания, а обикновен изпълнител натиска фаталното копче. Съответно премината е Зона "Б", водата е изтласкана, макар и само за секунди и нищо не спира/охлажда потока от неутрони – следва взривът и последствията.

За съжаление загиват над 300 души, заразени са около 30 000, 3 000 се лекуват – и въпреки че с усилията на лекарите всички те оздравяват, трагедията е налице. Ударът е върху съветската икономика, като съветските разузнавачи в ЦРУ се докопват до косвени, но убедителни доказателства, че ФАЩ-агенцията се е стремяла да предизвика ядрена авария. Разбира се американските служби отричат, но цяла поредица от действия ги уличават. За нещастие, тогава начело на СССР бе чучелото Миша Горбачов. Не опълчилите са на западния тероризъм и грабеж Владимир Путин в Русия и Син Цзин-Пин и предходниците му в Китай.

Убитите - както вчера в Барселона, така и в Чернобил в най-голяма степен лежат на съвестта на античовешката политика на ФАЩ, които подкрепяха талибаните терористи, "умерените" убийци в Сирия, крайните "Братя мюсюлмани" в Египет, финансираха чеченските терористи, дадоха 5 млрд в Киев днес да управляват расисти и луди фашисти, наследници на взривилите АЕЦ "Чернобил".

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: 123     Дата: 2017-08-18 09:05:49    
Някой има ли снимка на описвача на този сайт ? Предполагам в главата ще прилича на нещо средно между бизон и мухоморка Обаче със сигурност гъбата ще е по-умна от този.

2. Потребител: Алоо     Дата: 2017-08-18 09:12:02    
Кажете му на тоя да ходи да се гръмне , дееба разбирача! Реакторите в Чернобилскта АЕЦ не са ВВЕР. Няма нищо подобно. Там са работили ректори РБМК - Реактор Болшой Мощности Каналний ( намам "ъй"), който е доста по- различен по физика на процесите и конструкция. А, вие за пореден път пускате някква тъпотия , която не сте проверили дали не е тъпотия.Може и да е предизвикана тази авария, но като пуснат някой глупак да ми обяснява глупости- честно,склонен съм да пренебрегна таква теза.

3. Потребител: Тъпакът     Дата: 2017-08-18 09:37:46    
Това, че реакторите са ВВЕР го твърди специалистът Игор Острецов, влизаш в ТВ "День" чрез чичко "Гугъл" - това е един от най-четените и гледани материали. Алоо, не е в час.

4. Потребител: Борислав     Дата: 2017-08-18 09:58:32    
Изглежда логично и следователно много вероятно да е истина.

5. Потребител: Таня Станева     Дата: 2017-08-18 10:40:13    
Абсолютна истина е, не забравяйте Луната(уж кацане),11 септември...и т.н.
Лъжи,лъжи и пак лъжи...и икономика фалшива, и лекарства фалшиви и хора фалшиви(педерстия)...и какво им е истинско?Чудя се ...

6. Потребител: ТОВА СА ФАКТИТЕ     Дата: 2017-10-03 07:30:40    
Това е една от малкото статии за Чернобил , която отдоваря на истината. А "разбирачите" да почетат малко повече и ще разберат, че ЦРУ прави този саботаж, за да разцепи СССР и , че евреина Михаил Горбачов е вторият троянски кон който разрушава отвътре най големия Икономически и военн конкурент на САЩ!