Прегледи: 3296 - Коментари: 4
Кой лъже - Станишев или Ковачки и Янев?

Кой лъже - Станишев или Ковачки и Янев? Кой лъже - Станишев или Ковачки и Янев?

Един от тримата със сигурност лъже, като не сме съгласни, че в случая истината може да е по средата. Днес като че ли премиерът на Република България сам се самоопроверга.

От една страна, той каза, че нетната печалба от членството ни в ЕС е 2 млрд лева на година. Но преди това бе категоричен - че българите са направили големи жертви /затворените блокове на АЕЦ, минималните квоти за земеделска продукция или продадените на безценица заводи имаше предвид?/, за да влезем в Европейския съюз/?/. Кое от Вашите две твърдения е вярно, г-н министър-председател? И още нещо - Вие казахте, че поколения българи са се стремяли към този съюз, а националистБг.ком припомня - Вашите баща и дядо - са се борили против него. Значи остава само Вашето поколение - впрочем откога? Защото самият Вие сте учили в Русия, а чак после в Англия. Но да коментираме ли кой и защо ТОГАВА учеше в Русия? Още повече в Англия?

Какво каза реалният и един от най-големите български бизнесмени Христо Ковачки: Вместо ние да се възползваме от нашето членство в ЕС и там да направим експорт и печалба с нашите стоки, да имаме печалба, то стана обратното: ЕС и неговите фирми ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В ТЕХЕН ПАЗАР И ПЕЧЕЛЯТ МИЛИАРДИ ЕВРО!!!???!!! Ние само казваме колко: В момента българските държавни и частни фирми дължат на западни банки и фирми над 36 млрд Евро. Нещо повече - външнотърговският дефицит на България към страни и фирми от ЕС се увеличава. Това един министър-председател трябва да знае най-добре. Дефицитът за м.г е бил около 5,5 млрд Евро, а тази година се е увеличил.

Същата позиция, че западни фирми източват български капитали /друг е въпросът по чия вина - очевидно и наша, но и тяхна/ има и лидерът на РЗС Яне Янев. Той обвини и продавачите, и енергоразпределителните фирми-монополи в ограбване на българите. И иска предсрочно прекратяване на договорите с тях. Огромни печалби освен от тока, при това произведен от българи, от наши суровини, пренасян от построени от България електропроводи - имат и Соди Солвей, фаянсовият завод в Севлиево, всички мобилни и стационарни телеоператори, собствениците на 90 % от българските медии като печалба, всички циментови и порцеланово-фаянсови заводи, собствениците на златодобивни и уранодобивни предприятия, на манган, мед, олово и цинк, хром, на черни метали, газ, Софийска вода, всички вериги хранителни или за електро- и пр.домакински уреди магазини, шивашките предприятия с гръцки собственици, всички почти вериги бензиностанции, /95 % от големите български предприятия са със собственици - чужденци/ както и 95 % от чуждите банки. Тези банки са фуниите, които смучат българския труд, капитали и най-лошото: суровини. Стойността на ограбеното е ясна - 36 млрд Евро досега!

Върхът на несправедливостта беше изтъкнат от самия Сергей Станишев - вчера открили по някакъв проект воден обект в Монтана за 16 млн лева. Ха-ха-ха! Г-н Премиер, че Западът ни спря не защото крадем, а защото е алчен 600 млн Евро! И най-важното:

Кое е повече - 16 млн лева или 36 млрд Евро?

Днес ви зададохме въпрос с повишена трудност на първата копка на Фармацевтичния факултет към МА - Варна /впрочем - за това поздравяваме авторката на проекта г-жа Анелия Клисарова, варненци, варненските лекари и служители в здравеопазването, както и все пак, ръководеното от Вас Правителство - на бялото ще кажем бяло!/: защо не напуснем ЕС при този грабеж от негова страна? Вие не бяхте подготвен - май сте свикнали само на удобни въпроси. А нашият въпрос беше най-важният и съвременен икономически въпрос - за 36 млрд Евро! А политиката, Вие сте политик, нали - е незаконна дъщеря на икономиката.

Иначе бъдещата постройка на Фармацевтичния факултет ще струва 8 млн лева, от тях ще бъдат усвоени т.г. около 1,5. Сградата ще бъде построена за 3 години, когато 20-те студента държавна поръчка и 40 - платено обучение ще бъдат в ІІІ-ти курс - тъкмо навреме.

Но колко ли българи ще останат в България, щом Вие оповестихте, че сега български студенти се учели спокойно в чужбина? Не се ли сетихте, че Западът граби най-ценното ни - нашите деца?

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Кой не лъже     Дата: 2009-05-27 20:30:15    
Правилният въпрос е: Кой не лъже от тримата? Защото няма такъв и то със сигурност. То на изборите ще се види ясно.

2. Потребител: Един цитат     Дата: 2009-05-27 20:44:59    
Ето какво казва шефът на либералите! в ЕС, за кризата в ЕС и Запада, сякаш е чел тази статия:
"Мисля че институциите, които се появиха след Втората световна война, и са членове на Г-7, и Г-20, ще са отживелица. Трябва да се формулират тепърва новите най-силни икономики. Тук не говорим за залеза на Запада, а за възхода на всички останали. Това ще се случи през 21 век с абсолютна сигурност. Тук не става дума за тежка бюрокрация, а че е необходима зелена икономика. Акцентът трябва да е върху бъдещето, не върху миналото. Има както глобални въпроси, така и конкретни политики." Станишев, не си на ти нито с икономиката, нито с геополитиката, нито с реалната българска политика...

3. Потребител: http://samoistina.at.ua/     Дата: 2009-06-21 08:37:58    
http://samoistina.at.ua/ дфдс

4. Потребител: националист     Дата: 2009-08-28 18:31:07    
и двамата лъжат безбожно