Прегледи: 2541 - Коментари: 0
Без приятели на армията

Без приятели на армията

Днес присъствах на учредяването на Клуб "Приятели на армията" във Варна, във Военноморския клуб.

Един симпатичен човек, Владимир Калдъръмов изнесе кратка реч. Той оглавява Агенция към МО с цел младите и цивилните да харесват армията.

На практика от 400-хилядна Варна с поне 10 000 средношколци в залата имаше двайсетина момчета и момичета. Бяха ги докарали Тони Симеонов - един голям ентусиаст и шеф на младежки частен военно-патриотичен клуб "Дако Даковски" и един изпълнителен учител от Варненска морска гимназия "Св Николай Чудотворец".

НационалистБг.ком знае отлично какво е отношението на младежите към армията. То е по-лошо от отвратително. В речта си г-н Калдъръмов спомена, че имало по 100 човека основатели на Клубове "Приятели на армията" в София и Пловдив. Ами във Варна не вярвам Регионалният инспекторат по образованието да не си е свършил работата. Обадили са се на всички директори, писали са им писма, казали са да закарат ученици във ВМК. Явно, че не само 24 май, матурата и абитуриентските вечери са причината варненските средношколци 99,9 % да не ги е еня за българската армия.

Не говоря, че езикът на военните не беше подходящ за младежка аудитория. Ако влязат в класна стая с такова непознаване и неумение да се общува с тийнейджърите - ще бъдат още една антиреклама за умиращата Българска армия.

Ами защо ли младите да обичат войската ни? В Ирак и Афганистан сме едни жалки слуги на ционистко-американски икономически и политически интереси. В Босна и Косово сме от глупост и подгъзуване на новия голям брат. Да припомня ли на нещастните български офицери, че в Афганистан бяхме клозетчии на НАТО-вските окупатори? Доколко ни е модерно въоръжението да не говорим.

Иначе Владимир Калдъръмов правилно каза, че само ние българите можем да защитим България. Как ще стане това, добри човече, когато най-големите врагове на България са тези, които пряко я управляват в момента.

Една интересна фигура се оказа Тони Симеонов. Патриот, иска му се децата да не шкембеят пред компютрите и в дискотеките, а да са със свеж ум и здрава физика. В клуба си учи младите на бойни спортове, на издръжливост, на военната ни история. Ама и той сметнал, че разбира от история и ни обявява за прабългари. Че и за трако-иранци. Не се усеща горкият човечец, че така още веднъж ще раздели българите. А че говорим на чист славянски език и имаме изцяло славянска култура - на това не учи никого.

Как и от кого ще ни защитава той - новоизбраният Председател на варненския Клуб "Приятели на армията"? Не схваща ли, че вкарва врага вътре в крепостта?

Пък и в ръководството на новоизбрания Клуб нямаше нито един ученик. Само служебни лица.

Далече сте от истинските приятели на армията, г-да от "Приятели на армията".
Потребител:


Коментар: