Прегледи: 3706 - Коментари: 3
24 май - ден на /без/радостна РАВНОСМЕТКА

24 май - ден на /без/радостна РАВНОСМЕТКА 24 май - ден на /без/радостна РАВНОСМЕТКА

По националните медии днес венцетръбят и венцехвалят българската култура/??!!??/.

И защо ли? Проблем № 1 в България не е икономическата криза, Евроизборите или нашите Парламентарни/?/, свинският грип, участието на братя Галеви в обществения живот, цената на бирата или пр.под., а тийнейджърите! Тяхното възпитание, техните знания са на такова ниско ниво, вкл. и в така нар. "елитни езикови" гимназии, че на всеки честен българин му иде да вземе автомата. Че ако може картечница, оръдие или бомбардировач. Убийствата, извършени от млади хора се увеличават в геометрична прогресия. Някои от тях - на техни връстници. Говоря не за традиционните цигански изнасилвания и убийства на възрастни хора по селата за 5 лева или новопристигнала пенсия. А за убийството на Радостина във Варна например, която след смъртта си е била изнасилена и във вагината й е била пъхната бутилка. От нейн колега - българин. Страшно!

Разбира се, не всички, не вероятно мнозинството - но много родители, политици, общественици, учители, обикновени хора - се опитват да възпитат младите в добро, красота и разум. /На снимката - едно от малкото училища с официално облекло във Варна./ Ала резултатите са плачевни. Вече цели махали са неграмотни. Вече двуцифрен % етнически българи не завършват не средно, а основно образование! А дълбочината, трайността, да не говорим за модерността на знанията на българското младо поколение изостава далече от световните стандарти. На фона на напредъка в образованието в Азия, Латинска Америка и вече дори в Африка, нашите млади хора не учат, не знаят, не са подготвени за технологичния възход на света!!! Обратното - техните основни ценности са №1 - алкохолът, № 2 - примитивният секс, № 3 - компютърните игри с насилие и убийства, а № 0 - т.е. преди всичко - мързелът. И на фона на това - да имаш много пари, без да се мисли за цената.

Има и добри, прекрасни момчета и момичета, дори и след 7-ми до 12 клас включително. Но простащината, чалгата, простотията, реалната неграмотност, нахалството на грубия и силния над добрия и трудолюбивия надделяват повсеместно. Наскоро бях в София и станах свидетел как цял клас напуска редовен учебен час и отива в съседната градинка. Сръбват си водка мамините/таткови дечица и си говорят вулгарни простотии. Не само за да се покажат като разкрепостени - те не могат и не знаят да говорят по ДРУГ, ОБРАЗОВАН начин.

Поредният виц на МОН е инициативата "Училището - приятно място за младите". Приятно ДА, Да и ДА! - Картоиграчество и нищонеправене е основната функция на 51 % от родните училища. Дано поставените в училищата камери отворят очите на българското общество за ужасните проблеми на българското образование. Впрочем, тази позиция за унищожението на българското образование с пълен глас оповести лидерът на РЗС Яне Янев. Който разполага с ужасяващи статистически данни за нивото на падение в училище! Президентът си говори врели-некипели, вместо да го боли и да решава проблемите. Не глава - а друго на нацията е Гоце!

Иначе Община Варна се постара да има днес празник. Балони, музика, тържествени речи. Самата манифестация огласяваха артистите Дафинка Данаилова и Свилен Стоянов. За всяко училище се четеше вдъхновен текст - какво е най-доброто и особеното за учебното заведение + статистика и история. Кметът откри в стила си с пламенноинтелектуална реч Празника. Сподели, че това е най-спонтанният, неовладеният от чувствата, най-красивият български ден. Сподели славянското единство, което е от векове и ще бъде завинаги. На трибуната бяха славянските поети от Форума "Славянска прегръдка" и г-н Шварц - кметът на чешкия град Вибор, където е бил роден Антон Новак - създателят на Морската градина.

Учениците скандираха радостно своите абревиатури и освиркваха чуждите. В интерес на истината - тази година имаше повече училища с официално облекло и повече ред и дисциплина. Но когато запитахме няколко отличнички от водеща езикова гимназия какъв е смисълът на днешния празник - те в най-добрия случай отговориха служебно, без сърце и истинско разбиране. Иначе стари учители в шпалира си спомняха с умиление за доброто старо време.

Да не говорим, че някои училища редом с българските знамена носеха и на ЕС - нашия поробител и грабител.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Идиотизъм     Дата: 2009-05-24 18:42:23    
Каква е тази идиотщина - "ЕС - нашия поробител и грабител"? Колко рубли ти плащат бе,руско мекере? Или искаш да го духаме на турците?

2. Потребител: Вечна тъпотия     Дата: 2009-05-28 21:53:04    
Ами в София имали само 1500 ученика и Гоце ги водел, наред с всички министри и ректори. А във Варна бяха 20 000 ученици без да броим бавните и мазните учители.

3. Потребител: http://samoistina.at.ua/     Дата: 2009-06-21 08:38:07    
http://samoistina.at.ua/ гжсжфсфсва