Прегледи: 3463 - Коментари: 3
Явлението Яне Янев

Явлението Яне Янев

Ако някой прави шоу във вече скучната българска политика, това в най-голяма степен в момента е лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" - Яне Янев.

Мобилен, нахален, информиран, рисков почти до авантюра, актуален и най-важното - хванал е вола за рогата, бие в десетката на народните болки. А те са:

- Да се накажат виновните за настъпилата след 10 Ноември 1989 г бедност и безработица
- Да се накажат богатите - в български вариант КРАДЦИТЕ, които приватизираха общонародната собственост
- Да се накажат тези управляващи, които управляваха лошо България след 10 Ноември 1989 г
- Да се вкарат трите горни категории в затвора
- Да се натрие носа /и от загубилите изборите от тях/ на местните кметове-феодали, че и на "Фараона" /както сам го нарече Яне Янев/ кмет на Варна Кирил Йорданов
- Да се развива земеделието /което си е пълна тъпотия, защото без модерна промишленост селското стопанство е слабо или си умира само, както показва българската и световната практика - Бангладеш, Индия, Сиера Леоне, Латинска Америка, Азия и Африка/, което веднага повишава електоралната поддръжка - питайте Пирински и Мони Сакса за това
- Да се опозори дясната част на политическия спектър, защото е нагла и некадърна /неслучайно сините назовават РЗС агент на ДПС и БСП/
- Да се наклепа БСП /то си има 101 % за какво/
- Да се опозори политическата класа като цяло
- Да се похвали Европа /макар че ЕС е крадец № 1 в България - източва поне 7,5 млрд Евро от бедните българи годишно/
- Да се опозори ДПС и про-турско-ислямизираната му политика, наред с главоломните икономически грабежи от българи и мюсюлмани /така издърпва черджето от намаляващия воленов електорат/
- Да яхне протестния вот - който в България реално е над 50 %


На Яне Янев не може да се отрече информираност. След разкритията за радикалния ислям в Рибново, Благоевградско, Пазарджишко и Кърджалийско, след атаките срещу Президента /макар че "запознати" намекват - така Гоце си осигурява свой човек, информацията идвала тъкмо от хората на Държавния глава в ДАНС, нападките Яне срещу Първанов били електорална игра, за да се изтеглят гласове от десницата, а после РЗС щели да бъдат наградени от Президента/, след мощните изкази срещу водещи кметове на Варна, Самоков, Ботевград, Ловеч, Смолян, Пазарджик, след невероятно успешната акция срещу Мургина - Яне набра политическа скорост. Нарастването на влиянието му е повече, отколкото на всички останали партии. Да подчертаем - взети заедно!

Във Варна на срещата с обществеността лидерът на РЗС беше така гъвкав, че спечели привърженици и от средите на Атака, и от сините, и от червените. Един полуразочарован атакист ми оповести след изявата на Яне в града, че ще гласува за неговите хора. И за ЕП, и за НС. А въпросите на подготвени сини и атакисти само вдигнаха рейтинга на г-в Янев, защото преднамереността им беше очевидна. А той беше подготвен за провокациите и ги срази. И със смелост, и с факти, и с правна компетентност.

Основната печалба РЗС във Варна постигна със самоотричането си от големия АПТЕКАР Веселин Марешки. Българите завиждат на богатите, а Марешки си е едър милионер по наши мерки. Нападките срещу Веселин бяха превърнати в актив за Яне. Макар че той си остави една вратичка - ако съдът осъди Марешки за купени гласове - щял да си помисли. То Весо вече нападна Янев за купени гласове из Българията, така че май си стават доживотни врагове, но кой знае, от двамата може да се очаква всичко. Почти.

Добър ход на РЗС е привличането на депутата и бивш Кмет на Девня - Димитър Димитров/Корназа. Той има солидна електорална подкрепа не само в Община Девня, но и в съседните Ветрино, Провадия и Аксаково, впрочем, депутатът има солиден екип във Варна, с яркото присъствие на г-жа Калина Цачева - експресаташе на Областната управа. Имаме конкретна информация, че за г-н Димитров ще работят немалка част от кадрите на СДС и Атака във Варна. А всеки врял-кипял в избори знае, че най-много "разколебани" гласове се печелят от обиграните експерти в изборните битки.

На националистБг.ком най-много допада изобличителната същност срещу корупцията и политическото дерибейство в съвременна "демократична" България. Най ни отблъсква икономическата му "Програма", която не вижда модерен път за България. Макар че г-н Яне Янев е гърмян заек - оповести, че 7-те точки и цялостната визия за бъдещето на страната ще изнесе след старта на кампанията - "да не ми откраднат идеите, политическите плагиати"!

Е, ясно като бял ден е, че по-добре човек да даде гласа си за РЗС, отколкото за ДПС, "Синятa коалиция", БСП... Но дали РЗС са най-добрият избор?

Това ще разберем "отпосле"! Нали знаете единствено на какво турчинът завиждал на българина:

"Ех, да имам ума на българина, ама ОНЯ, дето му идва отпосле!"
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Запознат     Дата: 2009-05-13 22:04:19    
Кой има полза от това? Яне да си разиграва коня. И все във вреда на десницата? Май само Първанов Гоце?

2. Потребител: Kardam Kardonoff     Дата: 2009-05-19 15:44:44    
Сетил се Илия - щом я заблатил я!

3. Потребител: http://samoistina.at.ua/     Дата: 2009-06-21 08:38:18    
http://samoistina.at.ua/ сдсфа