Прегледи: 1736 - Коментари: 0
Няма да четем! Няма да четем!

Няма да четем! Няма да четем!

Статистиката е безапелационна - по-малко от 5 % от българското тийнейджърство чете.

Става въпрос за хлапетата над 15 г. До 5-6 клас може все още някой да знае откъде се отваря книга, но след 8 клас има пълно ембарго върху четенето.

Импровизирана анкета на повече от 600 ученици от 3 варненски и едно софийско училища показват, че най-четен автор е Георги Стоев. Написаното от него не смятаме нито за литература, нито за художествена. Общо по-малко от 10 тийнейджъра измежду тези 620 са прочитали поне до половината книга - истинска литература.

Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" Варна + заради 125 годишнината си на 23 април организират Ден на четенето. Защо обаче и в този желан за Духа ден продължава ционисткият културен геноцид над България. Акцентът ще бъде еврейката Дора Габе, нейният сънародник Джон Стайнбек /ще го четат в І ЕГ/, както и скучният Пенчо + Никос Казандзакис, Алексей Толстой и пак евреин - Ярослав Хашек.

НационалистБг.ком подкрепя трогателните усилия на ръководството на библиотеката и още 4-5 ентусиаст/к/и младите да четат. Но щом им се предлагат небългарски автори, скучни и повърхностни четива или произведения на ционистката манипулация - какво могат да очакват?

Няма да четем! Няма да четем! - ще отговорят на тази проява в духа на "Няма да платим! Няма да платим!" на Дарио Фо родните тийнейджъри.

Защо не е включен Димчо Дебелянов, който също като Дора от Добрич навършва 120 г? Защото е мъж и български националист ли с последните си военни стихотворения? Поне така организатор/к/ите на Деня на четенето можеха да докарат няколко български националисти.

Съчувстваме на госпожите от библиотеката, от българските библиотеки изобщо. Българските тийнейджъри изкарват 100 пъти повече време пред компютрите да играят Кънтър страйк и пр, отколкото да четат.

Всички сме виновни за това, но поне да не допускаме в това бездуховно време ционисткият културен геноцид да не убива българския дух и морал на младите - бъдещето на България.
Потребител:


Коментар: