Прегледи: 21135 - Коментари: 0
СВЯТ

СВЯТ

2021:

30 март, Пекин/ЕС/Българско:
Овладяването на пандемията и бързото възстановяване на китайската икономика я превърна в доминиращата сила в света. Най-пострадали в икономическо отношение заради пандемията се оказаха САЩ и ЕС. В реални цифри Китай отбеляза ръст през първото тримесечие на 2021 г с 1,4 %, а САЩ - понижение с 2,2 %, ЕС - понижение с 2,3 %. Българско отново е от "страната на булката". Поради гореизброените факти в родината от Западна Европа са се завърнали над 85 000 българи.

25 март, Вашингтон:
Най-смешната новина на 2021 г, а може би и на 21 век: 78-годишният Джоузеф Байдън, падащ по самолетни стълби, оповести, че ще се бори за втори мандат през 2024 г.


17 март, Атланта, ДЖорджия, САЩ:
Осем души са били убити, а един ранен при стрелба снощи в три салона за масажи в американския щат Джорджия, северно и североизточно от Атланта.

01 март, Братислава/Москва/Новосибирск:
Словакия стана втората страна, членка на ЕС, която одобри употребата на руската ваксина "СпутникV", като вече внесе първата партида и ваксинацията с нея е в ход.

16 февруари, Исламабад - Пакистан/Москва:
Началник щабът на пакистанската армия генерал Джавед Баджва оповести, че Русия и Пакистан са подписали договор, според който Русия ще продаде противотанкови комплекси, ПВО и стрелково оръжие. Според специалисти това споразумение е отговор на Пакистан срещу вземане от страна на САЩ страната на Индия в пакистано-индийския конфликт, по-евтиното, но с по-добро качество на руското оръжие от този тип, както и увеличената враждебност на новата администрация на Америка срещу исляма. Сделката е за над $ 155 мил.

15 февруари, Пекин:
Китай изгони изцяло английската медия БиБиСи от всички предели на Китай, вкл от ХонгКонг.

13 февруари, Вашингтон:
Сенатът на САЩ отхвърли предложения от демократите импийчмънт срещу Доналд Тръмп. Самият доскорошен президент заяви: "Ще продължавам да се боря за величието на Америка!" Това гласуване в Сената е удар срещу амбициите на ционизма да овладее мах властта в САЩ.

05 януари, Вашингтон:
Новоизпеченият президент? на САЩ Джоузеф Байдън определи Китай и Русия като противници на американската демокрация и предупреди /чети: заплаши/, че ще им пречи като държави. Наговори за САЩ-демокрацията като пример за света, а в разделената от него Америка половината от населението не приема тази демокрация.

04 февруари, Виена/Лондон:
Цената на нефта "Брент" надмина $ 59, а на "лекия" стана над $ 56,5. Така и индексът на Московската фондова борса се вдигна с над 1 %.

02 февруари, Ню Йорк, Бостън, Пенсилвания:
Страхотни студове и снегове връхлетяха северните щати на Америка и парализираха живота. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви извънредно положение, а снегът наближава да достигне 1 м. На фона на "сибирския" студ в Русия, където тази зима температурата е съвсем благоприятна за движение и живот.

27 януари, Давос/Москва:
Руският президент, уж изолиран от изпадащия от световната политическа и икономическа сила Запад, с изказването си бе № 1 на Икономическия форум в Давос. Владимир Путин предупреди западните лидери, че с поведението си те рискуват да унищожат света и цивилизацията.
Москва/Вашингтон:
Новият президент на ФАЩ ДЖоузеф Байдън и руският Владимир Путин проведоха първият си телефонен разговор. На фона на свръхсериозните си противоречия, те поне постигнаха едно съгласие: да се продължи договорът за забрана на ядрените ракети с тактическо действие. Това ще спести на човечеството 51 % от риска от ядрена война и поне 1,5 трил долара.

25 януари, Пекин/Ню Йорк:
През коварната и пандемична 2020 г Китай надминават САЩ по преки чуждестранни инвестиии. За Америка те са спаднали от 251 до 134 млрд долара спрямо 2019, а в Китай са се увеличили от 140 до 163 млрд долара.

Индианополис, ФАЩ: В този милионен град, напомнящ с името си за избитите коренни жители на Америка, е извършено поредното масово убийство в "най"-свободната държава в света. Началникът на полицията в града съобщава, че са застреляни 5 души, вкл бременна майка, тя и детето не са могли са бъдат спасени. Установено е, че между жертвите има връзка, т.е. убийството е планирано.
Киев /Украйна на Русия/: Измислената държава Украйна на Русия вместо да се превърне в свръхаграрна, намалява с 11,5 % селскостопанското си производство, в т.ч. с 13,5 % зърнената си продукция.

20 януари:
Вашингтон: Избраният с невероятни манипулации Джордж Байдън /Пенсионерът/ положи клетва и така официално встъпи в длъжност като президент на ФАЩ.
Пекин/Ню Йорк:
Китайската икономика има ръст от 2,3 % през 2020 г. Тя е единствената в света от групата Г-20, която показва такива резултати, всички останали са с отрицателни показатели.


19 януари, Вашингтон:
Държавният секретар на ФАЩ Майк Помпео заяви, че "същността на Америка не е в мултикултурализма". Небелите американци са около 20 % от населението на страната, т.е. Помпео е прав.

16 януари, Париж:
Добра новина: На 58 г е починал водещият в клана "Ротшилд" Бенжамен дьо Ротшилд.
Киргизия:
Проруският кандидат Садир Жапаров спечели със 79,23 % президентските избори в републиката. Държавата е с президентско управление, с геостратегическо значение, в нея има руска военна база, изгониха американска база, Киргизия граничи с Русия и Китай и изборът й за съюз с Русия и Китай е предопределен. Нашите "свободни" медии мълчат като изсъхнали пънове за избора на тази 5-милионна държава, както и за истинските дълбинни причини за атаката на Капитолия във Вашингтон.

14 януари, Осло/Мурманск:
В Норвегия поне 24 души над 80 г с отслабен имунитет са починали след ваксиниране от ваксините на американската "Пфайзър" и немската "БионТех", оповестява норвежкото агентство за лекарствени средства.

09 януари, ФАЩ:
"Жалонът" на "свободното слово" и "демокрацията" се проявиха отнова като № 1 лъжец и диктатор в света. Блокиран е Президентът на САЩ Доналд Тръмп в "Туитър".

07 януари, Вашингтон:
Животът на белите има знаечение! При щурма на Конгреса и Сената от привърженици на Тръмп бе убита бяра жена, привърженичка на Тръмп. Защо сега либералите-ционисти-квазидемократи не протестират? Убитите общо са над 5. Проклинат потушаването на бунтовете в Хонгконг и Минск, но във Вашингтон - не. Двоен леберастки подход.

06 януари, Виена:
Мартенските фючери на северноморския нефт-смес от сорта Brent порасна с 0,92 процента — до $ 54,02 за барел и най-високи от февруари 2019, на "лекия" тексаски нефт WTI — с 0,4 процента, до $ 50,12 за барел. Това е изцяло в полза на Русия и страните от Арабския залив и най-вредно за ФАЩ, защото разходите за шистов нефт са над $ 55, което води до реален фалит на всички компании, вложили инвестиции за добив на шистов неф и газ в Америка.

04 януари, Киев, Украйна:
В "свръхаграрната" Украйна свършиха картофите. При 5,7 мил т картофи потребление годишно, сега е установено, че в складовете в страната има само 20 хил т. Е, това е западната демокрация: унищожават ти собственото производство, за да започнеш на двойна и тройна цена да плащаш чуждото.
Мали/Нигер:
Ислямисти са избили над 100 души в две села в граничен район на границата на двете страни. Франция започва да изтегля военния си контингент от Мали, като обвинява европейските държави, че не участват активно в умиротворяването на Западна и Централна Африка. Да не забравяме, че Франция над 200 г грабеше богатствата тъкмо на Централна и Западна Африка, като избиваше героите на народите в тази част на континента.

03 януари, Вашингтон:
Броят на починалите от "Ковид-19" във ФАЩ надминаха 350 000, а заразените в страната надхвърлиха 30 мил, близо 10 % от населението на държавата.

02 януари, Ухан, Пекин:
Министърът на външните работи на Китай Ван И оповести, че вирусът "Ковид-19" се е появил едновременно в няколко района по света, а не само в Ухан.

01 януари, Лондон:
Днес от 00,00 Великобритания напусна гордо и свободолюбиво Неосъветския, т.е. Еврогейския съюз.

Обобщение: Димитър КУНЕВ, Български и Словянски
Потребител:


Коментар: