Прегледи: 2461 - Коментари: 6
Голям конгрес на Либертас в Рим

Голям конгрес на Либертас в Рим Голям конгрес на Либертас в Рим

Навръх 1-ви май във Вечния град Рим се състоя Учредителната Конвенция на паневропейското движение "Либертас". Събитието започна от 11,00 в Центъра за Ново и съвременно изкуство, като присъстваха над 2 000 делегата от 27-те страни членки на ЕС.

Няколко думи и за самия Център. Той представлява комплекс от 3 големи зали с по от 1500 до 2 500 места + изложбена зала за модерно изкуство, библиотека за художествена и философска литература и музика, най-вече класическа. Впрочем, самата Конвенция бе открита, съпровождава в паузите и накрая с класическа европейска музика, за да се докаже и покаже, че Паневропейското движение Либертас държи на традициите, на исконно европейското, на самобитните култури на свободните европейски нации.

Събитието се ръководеше от красивата русокоса Елин ван дер Бьок - която иронично се припозна с водеща от Евровизията, /но русият цвят на косата на Елин доказваше, че точно тя е истинска европейка, за разлика от някои други "европейски" водещи/. Тържественият и същевременно юридическият момент беше, когато 27-те лидери на Либертас от Европа - от Германия до Малта подписаха електронно общия документ на организацията. /На 2-та снимка подписва за България г-н Павел Чернев, депутат и председател на партия "Свобода", а до него е г-жа Елин./

Центърът на събитията бяха Деклан Ганли, председател на Либертас, Елин ван дер Бьок и Филип Дьо Вилие от Франция. Народите и на трите държави отхвърлиха диктатурата на европейската олигархия и брюкселската бюрокрация. Да си припомним звучните шамари, които нанесе Франция с над 55 % и особено Холандия - с 66 % против старата Конституция. Това накара покварените около 300 големи олигарха да наложат приемането от 26-те Парламента на противния, облагодетелстващ големите държави и компании и унифициращ народите Лисабонски "договор". Да припомним и това, че той се състои от над 300 страници - нарочно или не - което означава, че над 95 % няма да го прочетат. Но ако рекат да го прочетат - те ще гласуват против него. Толкова е ясно защитен в Договора интересът на богатите, за сметка на бедните.

Гвоздеят на Конференцията беше г-н Деклан Ганли. Той е победителят с над 55% от невероятния ирландски плебисцит, който затръшна вратата пред безумния Лисабонски договор. Акцентите, които Ганли постави, бяха:

-Да! на Европейския съюз
-Да! на демокрацията, респективно на допитването до народите
-Да! на свободата
-Да! на независимостта, икономическото благоденствие, независимост и развитие на "малките" народи
-Да! на националните културни и народопсихологически традиции
-Да! на традициите и суверенитета на самата Европа от САЩ
-Да! на високите технологии
-Да! на модерна Европа, която да заеме водещото място в икономиката, политиката и духовността на света

-Не! на 300-ината евролобисти, които диктуват на Евро"парламентаристите" какви закони в полза на коя корпорация да гласуват
-Не! на незачитането на волята на народите, които показаха, че не им харесва сегашното управление на Европа
-Не! на социалната дисхармония, която се шири в Европа заради сегашния вид управление
-Не! на цинизма в политиката, който не зачита народната воля, а си играе демагогски с резултатите от избори и референдуми
-Не! на обезличаването на нациите, защото така никой няма да бъде самият себе си


Още 2 акцента поставиха ексикономическият министър на Латвия Гунтарс Крастс и особено незрящият Мигел Дуран от Испания. Гунтарс без колебание определи политиката на ЕС като почти повторение на диктатурата на Съветския съюз - направи икономически, национален и социален паралел с процесите днес в ЕС. Латвиецът направи анализ на високите данъци, които Европа налага априори на европейските народи. Той доказа, че по-голямята част от тях отиват в ръцете на олигархията, което беше и мото в изказването на обаятелния Деклан Ганли - сам бизнесмен и наясно с потоците на парите. Мигел Дуран с чувство за хумор обясни как "видял" че Ганли е "секси" - казали му го младите девойки, които му секретарстват в политическите му изяви. Испанецът особено наблегна на социалното неравенство, което носят новите европейски закони и правила. Той подчерта и безумието на много от европроектите, които не се съобразяват с обикновените хора.

Особена точна за разминаването на желанието на народите и предателската роля на политическия "евроелит" беше г-жа Бьок. Тя сподели, че само 10 депутата от 150 в Холандия са били против Конституцията. Но при една 100 пъти по-евтина кампания с 66 % са надделяли идеите на 10-тимата представители. Шокът за управляващите е бил неописуем.

Българската група беше от най-многобройните /97 души/ и бойките. Аплаузите бяха май само след французи и поляци. А и бройката. На националистБг.ком особено допаднаха позициите на делегациите на Гърция, Кипър, Франция, Италия, а и на самия Ганли - че Турция не е европейска държава и няма място в ЕС. Беше подчертана и двойната игра на евролидерите днес - уж са против членството на Турция, а вече договарят 10-та предприсъединителна глава с нея - качват я стъпъло по стъпъло в чистия европейски дом, а тя е с калните ботуши на дискриминацията и диктатурата.

Народът е казал "Всяко зло - за добро!" - и така се случи с нас българите в Рим. Счупи се единият автобус след 12 часов преход с ферибоот през Адриатическо море, някъде около Бари в Южна Италия, на над 500 км от Рим. Това доведе до безсънна нощ за голяма част от нашите делегати. Когато г-н Ганли научи за премеждията ни - на два пъти спомена за злощастните обстоятелства с нас, а след Конференцията, макар че от всички страни го дърпаха журналисти, дойде при българите, за да ни ободри. /На 1-та снимка българската група и г-н Деклан Ганли - високият в средата./ Така имахме шанса да останем още ден в Рим и да видим повече неща, макар че за Вечния град и седмица няма да стигне.

Целта на Либертас са Евроизборите. НационалистБг.ком видя почти пълното съвпадение на позициите на е-вестника с новото паневропейско движение и ще го подкрепя. Впрочем, цялата конференция може да се види на сайта на организацията libertas.eu

Libertas е латинското название на "Свобода". Впрочем, това подчертаване на ролята на Европа в световното развитие, а и на Рим особено е и със съвременна дата - през 1957 г е подписан Римският договор, който слага юридическото начало на ЕС. НационалистБг.ком е почти изцяло евроскептик, но точно поради причините, срещу които Либертас се бори. Не е никак лошо в Европарламента да има хора, колкото се може повече, голяма група на Либертас, които искат Европа на нациите и справедливостта, а не на лобизма и грабежа!

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Истината     Дата: 2009-05-04 03:17:55    
Едно момче от Швеция Джеспър Кац свърши голяма работа и даде от собствените си пари, че да помогне на закъсалите в Рим българи. Похвално. Ако се докаже, че някой е виновен за българските гафове с автобусната фирма и преспиването - на всяка цена да отговаря, със задните си части ако трябва. Стига сме мълчали като овце!

2. Потребител: "Попара с боб и чушк     Дата: 2009-05-04 14:36:02    
ЦИТАТ: """Гвоздеят на Конференцията беше г-н Деклан Ганли."""
КОМЕНТ: Представител на ирландските нелегални кланове в САЩ!

3. Потребител: Аврамов     Дата: 2009-05-05 02:44:11    
Който не знае истината, по-добре да мълчи.

4. Потребител: Нормален Човек     Дата: 2009-05-05 23:43:50    
Аз зная истината понеже бях там!

5. Потребител: Рудолф     Дата: 2009-05-09 22:05:34    
Мале, този дебелия мутраген ли е лицето на България!?!Вижте го, с тениска и сако, сигурно е бил и по дънки!Боже помогни на България, този е за охрана в кабаре!

6. Потребител: Рудолф     Дата: 2009-05-09 22:57:11    
Мале, този дебелия мутраген ли е лицето на България!?!Вижте го, с тениска и сако, сигурно е бил и по дънки!Боже помогни на България, този е за охрана в кабаре!