Прегледи: 3142 - Коментари: 28
24 Април - Черният ден за арменците

24 Април - Черният ден за арменците

Навършват се 94 години от зверския геноцид, от арменския Холокост, който правителството на младотурците извършва.

По различни данни са избити между 800 хиляди и 1 милион и 500 хиляди етнически арменци в районите на град Ерзурум, около езерото Ван и в провинция Карс, изобщо около връх Арарат, който днес се намира в Република Турция. Самият връх е свързан с хилядолетната история на арменската държава, която първа в света още в ІІІ век приема официално християнството. Между 1915-1916 и дори до 1918 година легитимната турска власт започва насилствено изселване на арменци, като се оправдава с Първата световна война. Разстреляните и убитите християни, наистина не са 1 500 000, но поне един милион арменци умират от глад, защото така са оставени изолирани в безводните и полупустинните условия на Източна Мала Азия, както и по територията на цялата държава. Безспорно е доказано, че османските власти са провели насилственото преселване и са били съвсем наясно, че огромните маси от хора ще погинат от жажда и от глад. Варварското изтребление е като % от общия брой на арменската диаспора доста повече от %, който Германия достига при еврейския Холокост.

Днес и диаспората на арменците във Варна отбеляза с три събития Великата трагедия на народа си. Първо от 10,30 имаше литургия в църквата "Св. Саркиз" - до СОУ "Климент Охридски". Преди нея духовният водач във Варна - църковникът Саркиз /на снимката - пред Паметната плоча, поставена от варненците арменци до църквата им/ сподели:

"Ние наричаме този ден черен, защото това е погромът и унищожението на над 1 и половина млн наши сънародници. В този ден, където и да е по света, всеки арменец в най-съкровеното кътче на сърцето си спомня за убитите близки и родни братя. Арменската църква, където и да е - е най-святото място за народа. Първо, че ние сме приели християнството като държавна религия парви в света - още през 301 г сл.Хр. Но и защото в църквата и пред нея се отбелязват всички християнски и национални арменски празници, защото арменската църква финансово и духовно е помагала на народа си. Особено през и непосредствено след геноцида."

След обед от 17,30 с траурно шествие варненските арменци положиха венци на Паметника на арменците, до община Варна. Заедно с тях бяха десетки български националисти, носещи в сърцата си съчувствието към християните арменци, варварски избити от турците.

НационалистБг.ком изказва своите християнски съболезнования и човешко съчувствие към потомците и близките на турския погром. Не само запалихме и ще запалваме по свещица в арменските храмове в България, но и ще огласяваме всички факти от геноцида, които знаем и които тепърва все повече ще стават достояние. Нещо повече - ще правим всичко възможно, днешното и бъдещите турски правителства не само да признаят варварските си жестокости при арменския Холокост, но и да заплатят стотици милиарди долари/евро на потомците на избитите християни и разбира се, на народа на Република Армения.

Българският Холокост е като % много по-голям от еврейския и приблизително се равнява на арменския. При едно управление на националисти /но не на корумпираната Атака, рекетираща за пари и власт ГЕРБ и БСП/ заедно с Република Армения ще изискаме и от ООН, и от един нов Нюрнбергски процес пълното осъждане на варварствата на Османската империя от 1352 до 1908 г, както и на наследничката й Турция през 1915-1918 г.
Ние държим на моралната присъда, но със същата сила ще настояваме Турция да си заплати и финансово. Само тогава справедливостта ще възтържествува еднакво за евреи, арменци и за нас българите.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Националист     Дата: 2009-04-24 22:44:52    
Точната цифра на убитите от Османската империя арменци отдавна е установена - 1 милион и 600 хиляди души. Но и днес продължава турският фашизъм да вилнее в Турция, претендираща да влезе в ЕС. Убийството на арменския общественик Хрант Динк, атаките на новотурски фашисти към Орхан Памук - носител на Нобеловата премия по литература и надигнал глас за признаване от официалната турска власт на геноцида, са само част от опасностите, с които генетично е "закърмена" и сегашната проислямска управляваща партия в Турция!

2. Потребител: "Попара с боб и чушк     Дата: 2009-04-25 12:18:03    
Това за геноцида - ясно. Не е съвсем изяснено обаче, как арменците успяват и съсипват дребния бизнес на българският етнос в Стара Варна непосредствено подир Освобождението от Османлъка, и най-вече подир Балканската Война. Иначе са много готина херметична прослойка. Ето какво е добре да изследва г-н Константин Константинов - писател-документалист ...

3. Потребител: сърбай ми попарата     Дата: 2009-04-26 18:06:40    
Попарко, това откъде го измисли? Да не би да се казваш Буламачоглу, а, аркадаш?

4. Потребител: Трета-четвърта възраст     Дата: 2009-04-26 18:45:40    
Абсолютно не е вярно, че арменците играят незобра роля в развитието на Варна. Впрочем, преди Освобождението най-богатите в града са били не евреи, турци, гърци, още по-малко арменци, а така наречените левантийци, т.е. знешни ливанци, но които са били християни. Те са разполагали с рояли, най-скъпа виенска мебел, най-добрите къщи, храна и пр.

5. Потребител: до "Сърбай ми попара     Дата: 2009-04-27 12:41:00    
Не съм Буламачоглу - Аксаковооглу съм.

6. Потребител: Фабрика за попара     Дата: 2016-05-10 10:43:50    
А бе алланколлуу, май вие всички сте малко кехаьовоглуу, затова ми сърбайте попарата, докато е още топла и кафява.

7. Потребител: Попара със попарени фъстъ     Дата: 2016-05-18 10:25:05    
А бе бомчалавоглувци, май тука всички се обрязни, а? Да не носите и чалми случайно? Я да ми изсърбате мазната попара за да ви мине!

8. Потребител: Попара със лук и със судж     Дата: 2016-07-25 16:44:50    
Хайде изсърбаите си взаимно попарите и дим да ви няма от България. Прибирайте се обратно в Турция бе, келеши обрязани!


9. Потребител: Попара със свински бут     Дата: 2017-01-24 12:09:25    
България на българите, всички дриги да ми гълтат топлата сметана.

10. Потребител: Сърбай ми сметаната     Дата: 2017-02-23 13:07:47    
Такае вече в Бълхария. Отиваш да ебеш мангали, но накрая те теб те наебават.

11. Потребител: Първо го духай,после го с     Дата: 2017-02-23 13:19:15    
Много правилно изказване, и аз един път така, уж излезах да еба, но накрая аз бях наебан. Но не мога да се оплача засега, бива си ги нашите мангали с техните дълги пишки. Жена ми като отиде на кални бани за 2 седмици, пак ще отида да ме наебът и аз да им продухам тръбите.

12. Потребител: Лъскам бастуни без пари     Дата: 2017-02-23 15:40:09    
А бе кво става тук бе копелета? Нов гейски форум ли правим тук? Аз много обичам да лапам и да гълтам каймак, но не обичам да ме ебът, щото после много ме боли. Но ако винаги желаете да имате един изчистен, лъскав и основно изсмукан бастун, тогава ме посетете на тези важни дати тук

Пловдив всеки вторник в 19 часа в кенефите до централна поща

София всеки петък в 18.30 часа в кенефите в парка до НДК

Варна всяка неделя в кенефите на Варна мол в 20.00 часа на първия етаж до детския кът.

13. Потребител: Сърбай ми сръбската попар     Дата: 2017-03-03 12:04:24    
Е кво само се оплаквате бе, така или иначе вече сме многократно преебани от наште политици, от Евросъюза, от турците.

Нека сега и магалите не наебат с техните грамадни хуйове, че да се успокоим и да си признаем, че ние българите сме най големите гейове на света.

14. Потребител: Серафим Андонов     Дата: 2017-03-03 12:19:00    
А бе бате, не е така бе бате. Не искаме да ебем балгарски маже, искаме балгарски жени да ебем, че да разпрустрняваме ромското семе вав Балгариа. Само Асис иска да ебе балгарски маже. И недеи да са караш на Европата. Европа е социална даржава, отпускат ни пари без да питат за какво са ни. Така трява да бъде, ба бате. Но ако фсе пак искаш да те наеба и да ми го налапаш, ела в Поповица и питай за Серафим и донеси малко пари насам. Аз нищо не правя гратис и не правя уферти.

15. Потребител: попара от сълзи     Дата: 2017-03-04 18:19:40    
много ми е мъчно, че вече и мангалите ни ебът и че трябва да им плащаме за това

16. Потребител: Попара със мъжка сметана     Дата: 2017-03-06 13:43:59    
Така си е, няма вече оправия в таз България. Аз вече доброволно си подадох гъзъ за ебане. На всеки мангал, на всеки турчин и на всеки емигрант с грамаден и миризлив хуй се налага да му се одупим, за да ни го тури без прошка. Хем боли, хем е кеф.

17. Потребител: ям попара с педали!     Дата: 2017-03-14 12:25:20    
Ебахти гейовете сте събрали тук!!!!

Никой не мисли за нашата бедна държавица, само за ебане и за грамадни емигрантски и турски хуйове си мечтаете бе педали гнусни!!! Левски и Ботев ще се обърнат по лице в гробовете си, ако прочетат, какви педали вече са станали българите!

18. Потребител: ям попара с педали!     Дата: 2017-03-14 12:32:33    
Ебахти гейовете сте събрали тук!!!!

Никой не мисли за нашата бедна държавица, само за ебане и за грамадни емигрантски и турски хуйове си мечтаете бе педали гнусни!!! Левски и Ботев ще се обърнат по лице в гробовете си, ако прочетат, какви педали вече са станали българите!

19. Потребител: попара със €€€ + $$$     Дата: 2017-03-14 14:42:32    
на потребител: ям попара с педали!

а бе ти си най големия педал! най вероятно лежиш цял ден пред лаптопа в апартамента майка ти и нищо не правиш цял ден освен да се ровиш в разни нацистки и педалски страници. Нямаш си на представа каква става в България. За да оцелееш ТРЯБВА ДА СЕ ОСТАВИШ ДА ТЕ НЕБЪТ!!!!

20. Потребител: Попарен гей     Дата: 2017-03-14 15:02:27    
Ужас, вместо да се радваме че мирогледа ни, света и гъзовете ни все по гостоприемни стават, ние правим крачки назад. Със радодост си спомням за един състудент от Нигерия, който ме еба цели 3 курса със половинметровия си хуй, докато не намери един синеок дебел българин от Перущица с още по голям гъз от моя. Голяма далавера беше за мен.

21. Потребител: Попара с педали     Дата: 2017-03-21 09:43:32    
В нашто село разправят, че ако минеш покрай група от емигранти, те автоматично те наебават и автоматично ти взимат телефона и портмонето. Вярно ли е това? Ами то тогава е по добре на нашите мангали с мед да им намажеш хуйовете и с кеф да им ги оближеш и малко бакшиш да им дадеш.

22. Потребител: Попара с Бойковборисовци     Дата: 2017-03-27 16:18:53    
И кой избрахте вчера, бе пасмина педалска??? Със сигурност пак бат Бойко, нали!!!

Еееей той ще ви доведе европейските педали, за да ви неабат във всички дупки!!!! Дори и въф ушите ще ви се изпразнят!!!

23. Потребител: Сърбам само мъжка попоара     Дата: 2017-03-28 13:33:04    
Ами и аз се надявах, че след изборите Бойко ще ни лапа лапа хуйовете, но вече е факт, че ние всички отново ще му го лапаме и че ще му сърбаме бялата попара.

24. Потребител: Опарен от педали     Дата: 2017-03-30 13:02:42    
Ние българите вече съвсем се предадохме вече! Тоя Бойко ще ни направи баш европедали, по гнусни и от лондонските и от виенските. Скоро София ще се превърне в трета педалска столица след Лондон и Виена!

Ами вижте Унгария и Русия!!!! Там със сигурност като излезеш не теб ебът и не се налага да го лапаш на никой, ами ти ебеш и ти го лапат, както се подобава!

25. Потребител: Хуй в попара     Дата: 2017-04-06 15:06:01    
Аз вече си тренирам за да стана еврогей

http://x.imagefapusercontent.com/u/zaad_slaaf/3616992/1435271382/tumblr_lxty7kULBX1qg3fzoo1_250.gif

26. Потребител: Попара с емигрнатски пишк     Дата: 2017-04-11 18:20:46    
@Хуй в попара

на теб ти е лесно бе пич. Тренираш на сухо. Аз бачкам в една благотворителна организация за емигранти. Те стават все повече и искат все повече и повече. Просто вече не смогвам да ги задоволя всички наведнъж. Гледай кво става http://x.imagefapusercontent.com/u/AdamTX86/6366937/1387952675/02.gif

27. Потребител: Искам попара в гъзъ ми     Дата: 2017-05-04 13:21:02    
Аз вече свикнах на тези грамадни емигрантски хуйове. Ебат ме всеки ден въф фитнеса тези мургави сладури и хич не им пука:

http://x.imagefapusercontent.com/u/zaad_slaaf/3345295/1280077137/894947665.gif

28. Потребител: Турски кур в български гъ     Дата: 2019-10-31 13:30:36    
Абе да ви го духам на всички бе!!! Какви сте такива гадни расисти всички? Няма значение какъв цвят е хуя - важното е да е дълъг и мазен, поне 25см. Тогава става и за яко ебане в гърлото.